Șină crăpată din cauza frigului în zona Râmnicu Sărat. Ștefan Etveș: Sunt 40 de ani de când probabil nu au fost schimbate sau nu au fost lucrări de modernizare (VIDEO)

Șină crăpată din cauza frigului în zona Râmnicu Sărat. Ștefan Etveș: Sunt 40 de ani de când probabil nu au fost schimbate sau nu au fost lucrări de modernizare (VIDEO)

O șină din zona Râmnicu Sărat a crăpat din cauza frigului, a anunțat Ștefan Etveș, realizatorul emisiunii „Drumurile noastre”, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Ștefan Etveș, despre situația drumurilor și căilor ferate în contextul frigului din țară

Întrebat despre cazul șinei crăpate și despre situația din țară, jurnalistul a explicat: „Exact acest lucru vreau să spun în acest moment, cât de frig a putut fi în zona Râmnicu Sărat încât o șină poate din Coridorul IX feroviar, adică București – Buzău – Focșani – Bacău – Suceava, o linie electrificată, am fost anunțat azi dimineață că, din păcate, o șină a crăpat, s-a rupt și că se circulă pe un singur fir”.

„Știu că au fost undeva la -10 grade, plus/minus, adică aceste șine de cale ferată rezistă doar la -10 grade sau -15 grade? Sau aceste șine de cale ferată, din ce știm noi, au fost construite și au fost produse, și montate în anii `80, dacă nu mă înșel. Eh, sunt 40 de ani de când probabil aceste șine n-au fost schimbate sau nu au fost lucrări de modernizare”, a adăugat Ștefan Etveș.

„E bine că nu există trenuri blocate în momentul acesta, nu sunt oameni blocați în trenuri, pentru că, știm bine, este frig în special în zona Moldovei, dar și în Transilvania. Sunt întârzieri legat de trenurile care vin din Moldova, Suceava, Bacău, din zona aceea, 50, 60, 90 de minute maxim. Trenul de la Chișinău, care avea întârziere 140 de minute, a ajuns cu bine în Gara de Nord. Pe DN 2, „drumul morții”, București – Bacău – Suceava, se acționează în zona Buzău – Focșani cu utilaje și știm că nu există mașini blocate în zăpadă sau lucruri de acest gen”, a mai precizat realizatorul emisiunii „Drumurile noastre”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`