Simularea probei obligatorii de la Examenul de Bacalaureat a avut loc marți, 5 martie. Pentru elevii de la filiera teoretică, profil real (mate-info, științele naturii), filiera vocațională (militar) și cea tehnologică, a fost vorba despre simularea la Matematică, potrivit Edupedu.ro.
Elevii au avut la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele probei scrise, așa cum s-a întâmplat și în cazul celei de luni, când candidații au dat simularea la Limba română.
Subiectele de la Matematică au avut aceeași structură ca în anii precedenți – altfel spus, câte trei subiecte cu câte șase probleme/exerciții, fiecare dintre ele notate cu câte 5 puncte.
Rezultatele simulării le sunt comunicate elevilor prin profesori. Ele nu pot fi contestate, dar pot fi trecute în catalog la cerere.
„(1) Prezența și rezultatele elevilor la simulările naționale se înregistrează în aplicația informatică SIIIR. Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice.
(2) Elevii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi sala de examen cel mai devreme după o oră de la începerea probei scrise (în cazul simulării probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a), respectiv după o oră şi jumătate de la distribuirea subiectelor în săli (în cazul simulării probelor scrise ale examenului national de bacalaureat), fără a primi subiectele.
(3) Lucrările scrise ale elevilor care au susținut probele din cadrul simulărilor examenelor naționale se arhivează și se păstrează, până la sfârșitul anului școlar următor, în unitatea de învățământ din care provin aceștia”, prevede Articolul 18 din procedură.