Simona Spătaru (USR) îl contrazice pe Marcel Ciolacu în privința limitării plăților cash: Românii nu ar fi fost deloc afectați dacă nu ar fi fost luată măsura (VIDEO)

Simona Spătaru (USR) îl contrazice pe Marcel Ciolacu în privința limitării plăților cash: Românii nu ar fi fost deloc afectați dacă nu ar fi fost luată măsura (VIDEO)
Senatoarea USR Simona Spătaru. Sursa foto: Simona Spătaru / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marți, că românii nu vor fi afectați de limitarea plăților cash și că legea de asumare nu va afecta niciun om de rând.

Senatoarea USR, Simona Spătaru, a fost prezentă în emisiunea „News Pass”, moderată de Laura Chiriac, unde a comentat măsura privind limitarea plăților cash și a spus că românii nu ar fi fost afectați doar în cazul în care măsura aceasta nu ar fi fost luată.

„Nu ar fi fost deloc afectați, dacă nu ar fi fost luată măsura, și vă dau exemplu. Sunt 13 state europene dezvoltate, mult mai dezvoltate decât România. Nu au niciun fel de limitare. Cotele de evaziune fiscală sunt foarte joase, foarte mici, deci nu asta ne lipsește pentru a atinge evaziunea și corupția mare din zona aceasta. În continuare, nu se întâmplă nimic mai bine la ANAF, se văd pe cifre lucrurile acestea, în ultimii 2 ani de zile nu s-a schimbat absolut nimic, nici din portul Constanța, nici din fructe, legume. Spun oamenii în piață, simpli, domnule, de unde sunt astea, câte tone, de unde se colectează? Nu se colectează de nicăieri.

De nouă ori face mai bine Bulgaria decât noi, colectează de nouă ori mai mult TVA decât România. Ce ne lipsește, domnule Gîdei? Ne lipsesc măsurile din analiza economică concretă și curajoasă, pe care ar fi trebuit să o faceți, adică să vă atingeți, de exemplu, de toată sfera asta de clientela politică. Uitați-vă un pic prin județul Olt, uitați-vă la Vaslui, uitați-vă colo, uitați-vă dincolo. Luați un pic sutele și miile de firme care sunt în jurul partidelor, pentru că sunt pe persoane fizice, membri de partide, și cu toate rudele pe care le au din această țară și de pe unde or mai avea și câte milioane de euro circulă prin această zonă. România așa a sărăcit și nu ne referim acum la cardul de 1.000 de lei, dar totuși, al doilea aspect este, totuși, acesta. Este o realitate, 40 % și ceva din țară locuiește, totuși, la țară.

Oamenii aceia nu au carduri. Marea majoritate nu are…. De ce îi trimitem la bancă să-și cheltuie banii?”  

Urmăriți B1TV.ro și pe
`