Simona Spătaru (USR), despre tragedia de la Ferma Dacilor: Nu se mai poate! Acest lucru se întâmplă pentru că nu se mai încetează cu puterea politică de a pune oameni neprofesioniști peste tot (VIDEO)

Simona Spătaru (USR), despre tragedia de la Ferma Dacilor: Nu se mai poate! Acest lucru se întâmplă pentru că nu se mai încetează cu puterea politică de a pune oameni neprofesioniști peste tot (VIDEO)
Urmari ale incendiului de la "Ferma Dacilor, Tohani, jud. Prahova, 27 decembrie 2023. Inquam Photos / Bogdan Buda

Senatoarea USR, Simona Spătaru, a avut o intervenție în emisiunea News Pass, moderată de Laura Chiriac, unde a comentat subiectul referitor la tragedia care a avut loc în satul Tohani, județul Prahova, unde a ars Ferma Dacilor, în urma cărora șapte persoane și-au pierdut viața.

“Vorbim despre ani de complicitate. Îl ascultam pe domnul Gâdei reclamând o necesitate a funcționării instituțiilor statului care, iată, au stat în nelucru, în nepăsare atâția ani de zile și tragediile se succed una după alta. Dar oare acele instituții lucrează în puterea cui? Nu lucrează în statul român? Nu lucrează în puterea politică, care pune acolo șefi cu mâna, așa cum bine cunoaștem, în fiecare dintre județele, unde, iată, tragediile nu se mai opresc? Cum poate să ajute acum acest discurs atât de separat de tragedie al PSD-ului, al PNL-ului, când ei au promovat acești oameni, care în complicitatea lor, la conducerea instituțiilor statului, au lăsat aceste situații să devină majoritare la noi în țară. Cad școlile, nu putem să ducem oameni în spitale, iau foc pensiuni, explodează stații de GPL și Doamne, iartă-mă, cât e de lungă lista asta de nereguli, pe care o întâlnim. Fără puterea politică, fără complicitatea puterii politice nu se puteau întâmpla. Asta vreau să se oprească, discursul ipocrit, că nu se mai poate, nu se mai poate.

Acest lucru se întâmplă pentru că nu se mai încetează cu puterea politică, de a pune oameni neprofesioniști peste tot, pentru că țin capetele lăsate, nu întocmesc acte de control cum trebuie să se întocmească, astfel încât familiile românilor nu se pot simți în siguranță. Cum e posibil ca oameni, de Crăciun, să moară când ei au mers de bună credință în această țară, undeva, să-și petreacă o zi, o oră, două ore, cu familia și oamenii să nu fie în siguranță, pentru că sute de angajați sub șefie politică PSD-PNL nu-și fac meseria”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)