Simona Spătaru (USR), despre polițiștii care l-au lăsat liber în trafic pe tânărul drogat din 2 Mai, cu două ore înainte de accidentul mortal: E o chestiune de complicitate. Ar trebui cercetați (VIDEO)

Simona Spătaru (USR), despre polițiștii care l-au lăsat liber în trafic pe tânărul drogat din 2 Mai, cu două ore înainte de accidentul mortal: E o chestiune de complicitate. Ar trebui cercetați (VIDEO)
Foto: Facebook / Simona Spătaru

Și senatoarea USR Simona Spătaru a reacționat în cazul tânărului care a lovit mortal cu mașina două persoane, în stațiunea 2 Mai, după ce s-a urcat drogat la volan. Băiatul fusese oprit în trafic de poliţişti cu circa trei ore înainte de producerea accidentului, dus la secție și testat doar pentru consumul de alcool, deși în mașina lui au fost găsite droguri. Cum testul pentru alcool a fost negativ, el a fost lăsat să plece și astfel a produs accidentul. Simona Spătaru a susținut că și polițiștii în cauză ar trebui cercetați.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Simona Spătaru, reacție la tragedia din stațiunea 2 Mai

„Haideți să ne punem în pantofii unui polițist oricât de incompetent sau mai puțin competent sau mai obosit ar fi. Dacă găsești droguri în mașină și ai fost sunat de cetățeni care ți-au spus că acel șofer conduce haotic, conduce haotic înseamnă că poate să producă oricând un accifent, adică să ia viața unor oameni, ce faci? (…) Dacă ai găsit droguri, cum e posibil să ignori că ai găsit droguri și să lași această persoană să se urce la volan spunând, după cum a spus chestorul, că după toate impresiile pe care le aveam noi cu toții părea o persoană care putea să conducă.

Dl Predoiu a fost întrebat de mine și de colegi să răspundă cum explică faptul că aceste echipaje de poliție nu au efectuat… trebuia să-l ducă la IML. Din punct de vedere strict uman, nu aveau cum să nu aibă reacție.

Ne întoarcem la această chestiune de complicitate. Din punctul meu de vedere, ca avocat, asta aș face. Ca părinte nu mai zic… Plângere penală pentru ca și persoanele din jurul acestui șofer să fie cercetate”, a declarat senatoarea USR.

Simona Spătaru l-a criticat apoi pe ministrul de Interne, Cătălin Predoiu (PNL), pentru că, în conferința de azi, n-a vrut să răspundă la mai multe întrebări, susținând că sunt niște detalii tehnice: „Nu puteți să veniți în conferință de presă după o astfel de tragedie și să nu dați niciun răspuns decât că ați declanșat un control”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`