Simona Bucura Oprescu: Au fost verificate 2.860 de centre / Ne dorim să reformăm asistența socială din temelii. Luăm în calcul chiar eliminarea posibilității de a avea licență provizorie (VIDEO)

Simona Bucura Oprescu: Au fost verificate 2.860 de centre / Ne dorim să reformăm asistența socială din temelii. Luăm în calcul chiar eliminarea posibilității de a avea licență provizorie (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Simona Bucura Oprescu

Au fost verificate până în acest moment 2.860 dintr-un număr total de 5.200 de centre sociale, conform datelor centralizate de la prefecturi, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, joi, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, acolo unde a vorbit și despre reformele asumate prin PNRR.

Simona Bucura Oprescu, pe B1 TV: „Ne dorim să reformăm partea de asistență socială din temelii”

Întrebată ce se întâmplă în privința azilelor, ea a spus: „Din ultima raportare a datelor pe care o avem, centralizate de la prefecturi, au fost verificate până în acest moment un total de 2.860 de centre dintr-un număr total de 5.200 de centre. Sunt în aceste zile un număr de 61.847 de copii, vârstnici, dizabilități și alte dependențe”.

„Au fost relocate un număr de 694 de persoane, din care 552 vârstnici, iar măsurile dispuse de instituțiile aflate sub conducerea Ministerului Muncii, 1.740 de măsuri au fost dispuse pe total instituții de la Ministerul Muncii, 1.576 de măsuri de Inspecția Muncii și 164 de Agenția Națională pentru Protecție și Inspecție Socială. Au fost închise un număr de 18 centre, suspendate 124, iar la șapte le-au fost retrase autorizația de funcționare”, a adăugat ministrul Muncii.

„Cel mai important lucru pe care îl avem de făcut acum – și muncim deja împreună cu colegii din minister și din instituțiile subordonate – este pachetul de reformă astfel încât să nu fim în situația de a se repeta, din păcate, lucrurile neplăcute pe care le-am văzut în ultima perioadă. Ne dorim să reformăm partea de asistență socială din temelii astfel încât să venim cu măsuri noi, clare, în sensul de a regândi procedura de acreditare și licențiere a serviciilor publice, a furnizorilor de servicii sociale. Nu în ultimul rând, luăm în calcul chiar eliminarea posibilității de a avea licență provizorie, fiindcă, din păcate, acest instrument instituțional vedeți că a fost transformat de către unii într-o cale de ocolire a legii”, a continuat Simona Bucura Oprescu.

„Pe lângă asta, ne dorim să avem instituții mai puține și care să nu se mai calce pe picioare, să avem instituții care au atribuții distincte și care, cu adevărat, își fac treaba. Vom întări rolul inspecției sociale și a inspectorului social și avem termen de la premierul Marcel Ciolacu ca până la 31 august să terminăm proiectul pentru aceste reforme”, a mai spus ea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)