Silviu Sergiu: Prin trecerea la UNPR, Cazanciuc a evitat la limită demiterea sa. PSD-ul e extrem de nervos că ministrul de justiție nu se implică în lupta cu procurorii și judecătorii

Silviu Sergiu: Prin trecerea la UNPR, Cazanciuc a evitat la limită demiterea sa. PSD-ul e extrem de nervos că ministrul de justiție nu se implică în lupta cu procurorii și judecătorii

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a anunțat miercuri că trece la UNPR, partid condus de Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. După această mutare Ministerul de Justiție cu tot cu ministru trece la UNPR.

Despre această mutare, jurnalistul Silviu Sergiu susține că Robert Cazanciuc a reușit să evite în extremis demiterea din funcție.

A părăsit PSD și a trecut la UNPR, partidul condus de vicepremierul Gabriel Oprea. Dacă ar mai fi rămas în formațiunea social-democrată, schimbarea sa ar fi fost o chestiune de zile. În PSD, presiunea pentru mazilirea lui Cazanciuc a crescut foarte mult în ultimele zile. Potrivit relatărilor presei, în ultima ședință a Consiliului Executiv Național al partidului, s-a cerut înlocuirea sa, iar propunerea a fost primită cu aplauze”, scrie acesta pe Evenimentul Zilei.

Ieri, presa a fost invadată de zvonuri potrivit cărora viitorul ministru al Justiției va fi Eugen Nicolicea sau Șerban Nicolae. Ambele variante erau extrem de atrăgătoare pentru PSD-iștii care vor să pună definitiv cruce anticorupției. Ambii ar fi coagulat suficient sprijin în partid, iar cariera lui Robert Cazanciuc s-ar fi curmat brusc. Printr-o mutare- fulger însă, ministrul Justiției și-a salvat pielea, cu sprijinul vicepremierului Gabriel Oprea, care și-a declarat rapid sprijinul pentru el. Nu în mod direct, ci „pe surse”, în finalul unei știri publicate de Agerpres”, mai notează jurnalistul.

Silviu Sergiu susține că acum, după trecerea la UNPR, funcție lui Cazanciuc e securizată deoarece o tentativă de schimbare fără voia lui Gabriel Oprea ar genera o criză majoră în coaliția de guvernare și PSD ar putea risca să piardă majoritatea, deci puterea.

Baronii penali ai PSD, dar și liderii din conducerea centrală, care sunt cu un picior în pușcărie, sunt extrem de nervoși pentru că ministrul Justiției nu se implică în stoparea ofensivei fără precedent la adresa procurorilor și judecătorilor”, mai adaugă jurnalistul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`