Silvia Dinică, despre copilul vândut în Germania: Acest caz ne-a tulburat pe toți. Ar trebui să fie făcută cerere pentru decăderea din drepturile părintești (VIDEO)

Silvia Dinică, despre copilul vândut în Germania: Acest caz ne-a tulburat pe toți. Ar trebui să fie făcută cerere pentru decăderea din drepturile părintești (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Silvia Dinica

Senatoarea USR, Silvia Dinică, a vorbit în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre cazul minorului vândut în Germania pentru suma de 8.000 de lei.

Silvia Dinică consideră că ar trebui să fie făcută cerere pentru decăderea din drepturile părintești pentru ca acel copil și frații lui să nu mai ajungă în acea familie.

„Ar trebui să fie făcută cerere pentru decăderea din drepturile părintești”

„Acest caz ne-a tulburat pe toți și mai ales este întrebarea, ok, acum am reușit să aflăm unde este copilul, va reveni în țară, e foarte bine că se întâmplă asta, însă ce facem ca astfel de cazuri să nu se mai întâmple? Pentru că pe mine m-a speriat când am auzit tot aici în emisiune că e vorba de cel puțin un caz pe săptămână, după estimările autorităților.

Și, da, ar trebui să fie făcută cerere pentru decăderea din drepturile părintești, în acest caz, în condițiile în care există presiune ca acești copii să se reîntoarcă în familie tocmai pentru de ce nu, a urma aceeași cale pe care au mai aplicat-o, dacă zici că există presiune din partea avocaților acestui cetățean.

Ce e mai important și ce mi-aș fi dorit să aud de la de la Ministrul Intotero este ce facem ca să înăsprim controalele, ca să ne uităm un pic la zona asta de copii din familii vulnerabile, pentru care părinții apelează la asemenea grozăvii. Aici nu am auzit din partea niciunei autorități până acum”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi
17:34 - Surse: Fost crainic al clubului Dinamo, reținut după ce ar fi agresat sexual un băiat de 16 ani