Sighișoara: O destinație idilică unde arhitectura și istoria se întâlnesc

Sighișoara: O destinație idilică unde arhitectura și istoria se întâlnesc

Transilvania este o regiune pitorească care găzduiește multe amintiri ale vremurilor apuse când strămoșii noștri se luptau pentru independența țării, pentru unirea cu celelalte regiuni, pentru păstrarea pământurilor națiunii, pentru protejarea poporului român și câte și mai câte. O mica parte din istoria României o putem încă descoperi aici, în orașele care duc mai departe moștenirea străbunilor.

Sighișoara a fost un oraș împânzit de istorie și cultură, și a rămas un importnat pion pentru patrimoniul cultural al țării. Situat pe o colină, in județul Mureș, Sighișoara este o destinație turistică preferată de iubitorii de arhitectură și autenticitate medievală.

Dacă alegeți ca mijloc de trsnport mașina personală, trebuie să știți că parcarea în Sighișoara funcționează în intervalul orar 7:00-18:00 în timpul săptămânii și necesită un cost de staționare care poate să difere în funcție de durata pe care o petreceți în cetate.

Acum că a fost soluționată și această potențială problemă, puteți să vă bucurați de frumusețile orașului. Ce vă poate oferi orașul „perlă al Transilvaniei”? O incursiune în trecutul sașilor care au pus bazele dezvoltării orașului, presărată cu peisaje naturale care vă vor tăia respirația.

Această călătorie aventuroasă nu este posibilă fără atracțiile turistice care întregesc peisajul idilic. Haideți să descoperim câteva dintre ele!

Turnul cu Ceas, de altfel și cel mai vizitat obiectiv turistic al cetății, poarta principală de acces în cetate care în trecut avea importanta misiune de a proteja orașul de invadatori, este printre cele 9 turnuri care au mai rămas în picioare după tragicul eveniment din 1676.

Foarte aproape de acesta se găsește o expoziție privată pe care nu trebuie să o ratați deoarece aici este stocată o parte însemnată din cronica sitului urban Sighișoara. Este vorba de Casa Breslelor, după cum îi spune și numele este locul perfect unde puteți descoperi mai multe despre cei care au jucat un rol extrem de important în evoluția cetății. Toate acestea și multe altele vă vor crea o imagine mult mai clară despre locul pe care ați ales să-l vizitați!

Pentru o experiență completă vă îndrumăm să călcați pragul unei alte expoziții private. Casa Armelor și Hărților. Aici sunt expuse 500 piese valoroase: gravuri , hărți, cărți vechi, litografii care ilustrează atât regiunea Transilvaniei, cât și alte regiuni ale lumii. Tot în cadrul expoziției se găsește o diversitate de arme cu tăiș ascuțit, armuri, dar și monede care datează de sute de ani.

Sighișoara este ca un muzeu istorie care nu are un program de vizită exact și unde se găsesc multe obiective turistice ce oferă orașului un farmec aparte!

Călătoria poate continua, tot pe meleaguri transilvănene, aproape de Sighișoara. Vom pătrunde într-o lume arhaică în care autenticitatea este cuvântul de bază. Împrejurimile Sighișoarei nu se lasă mai prejos și impresionează ochiul vizitatorului cu peisaje naurale suberbe și povești spuse cu dulce grai.

Dintre aceste locuri pe care le puteți admira se numără satul Viscri, un sătuc mic destul de aproape de Sighișoara care este păstrător al datinilor și obiceiurilor locale. Putem să mai amintim de Cetatea Rupea care se află la marginea orașului Rupea și ascunde o poveste plină de mister pe care trebuie să o auziți. Cetatea Saschiz, o altă cetate cu rol defensiv care este inclusă în Patrimoniul UNESCO, datorită arhitecturi foarte bine păstrate. Și lista poate continua, cu alte obiective turistice din împrejurimile Sighișoarei.

Acestea fiind spuse, Sighșoara și alte atracții turistice din Transilvania vă așteaptă să petreceți câteva clipe de relaxare alături de cei dragi într-un peisaj desprins din povești!

Urmăriți B1TV.ro și pe
`