Sibiu: Un polițist este acuzat de tortură, furt, mită și alte fapte grave, dar continuă să meagă la serviciu

Sibiu: Un polițist este acuzat de tortură, furt, mită și alte fapte grave, dar continuă să meagă la serviciu
Foto: Poliția Română / Facebook

Un polițist din Sibiu este cercetat pentru că l-ar fi supus unor tratamente degradante pe un tânăr, care a și ajuns în spital. Agentul continuă să meargă la serviciu, deși pe numele lui sunt 21 de capete de acuzare, între care tortură, privare de libertate, șantaj, furt, purtare abuzivă, luare de mită, exercitarea unor fapte fără a avea dreptul șiuzurpare de funcții.

Un polițist merge la serviciu, deși pe numele lui există 21 de capete de acuzare

Procurorii spun că agentula început să facă tot felul de infracțiuni în 2019, iar cea mai gravă e cea de tortură, informează Digi24.

Victimă ar fi un bărbat pe care el l-a prins într-o pădure. Acesta a povestit că a vrut doar să ia niște lemne uscate să facă focul acasă, dar agentul a considerat că e un hoț de lemne. Polițistul l-ar fi bătut acolo, în pădure, apoi l-a închis în portbagajul mașinii și l-a dus la secție. Acolo, agentul l-ar fi obligat pe bărbat să bea 51 de pahare de apă sub amenințarea că altfel va fi bătut. Până la urmă, bărbatul tot a fost bătut și a stat opt zile în spital.

Anchetatorii mai spun că, într-un alt caz, polițistul a ignorat plângerea depusă de o femeie din localitate, ba chiar a înjurat-o și a gonit-o acasă. Mai mult, agentul ar fi participat împreună cu alții la furtul unor materiale precum bitumul.

În total, pe numele agentului sunt 21 de capete de acuzare. Surse din cadrul Poliției Sibiu au declarat pentru Digi24 că agentul continuă, chiar și așa, să vină la serviciu.

În luna martie, un alt caz semnalat, de data aceasta la Secția 16 din București, a stârnit revolta publică. Mai mulți polițiști de acolo sunt urmăriți penal după ce au sechestrat două persoane pentru că le-au reproşat că nu poartă masca de protecţie, iar una dintre victime a fost lovită repetat. Ulterior, ambii bărbați au murit. Pe fondul discuțiilor despre acest caz, în spațiul public a apărut un material video, filmat în 2018, în aceeași secție care arată cum trei agenți lovesc cu brutalitate un bărbat încătușat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)