Sibiu: Un bărbat a fost reţinut după ce a fost prins că producea şi vindea ilegal coniac

Sibiu: Un bărbat a fost reţinut după ce a fost prins că producea şi vindea ilegal coniac
Sursa foto: Pixabay

Un bărbat din Porumbacu de Sus, județul Sibiu, a fost reţinut după ce a fost prins că producea şi vindea ilegal coniac.

Bărbatul producea şi vindea ilegal coniac de 4 ani

„La data de 2 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu au reţinut un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Porumbacu de Jos, cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere sau comercializare de produse accizabile fără a fi supuse marcării sau cu marcaje false. Din cercetările efectuate în cauză a reieşit faptul că, începând cu anul 2020 până în prezent, bărbatul ar fi deţinut şi comercializat alcool etilic, respectiv băuturi spirtoase (coniac), în afara antrepozitului fiscal, sustrăgându-se astfel de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat. Valoarea prejudiciul creat urmează a se stabili”, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, citat de Agerpres.

În timpul percheziţiei efectuate acasă la acesta, poliţiştii au ridicat 1.100 de litri de alcool etilic şi băuturi spirtoase de la bărbatul reţinut.

Bărbatul a fost reţinut

„În vederea administrării probatoriului, la data de 23 august a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, au efectuat o percheziţie la domiciliul persoanei bănuite, ocazie cu care au fost ridicate mai multe recipiente conţinând alcool etilic şi băuturi spirtoase, în total 1.100 de litri, care ar fi fost deţinute în afara antrepozitului fiscal. În baza probelor obţinute, poliţiştii au luat măsura reţinerii bărbatului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unităţii de parchet competente în vederea aplicării de măsuri preventive”, a mai menționat IPJ Sibiu.

În caz, cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalităţiii Economice Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`