Sibieni aruncați în stradă de Biserica Evanghelică, după retrocedări ilegale ale unor imobile din centrul vechi al orașului

Sibieni aruncați în stradă de Biserica Evanghelică, după retrocedări ilegale ale unor imobile din centrul vechi al orașului

Continuă dezvăluirile în cazul presupuselor retrocedări ilegale din Sibiu, coordonate de primarul Klaus Iohannis, potrivit site-ului ancheteonline.ro.

Pe lângă retrocedările clădirilor în care își aveau sediul zeci de școli din oraș, se pare că acest proces a afectat și locuințele din centrul vechi al Sibiului, unde oamenii au fost aruncați în stradă.

„În urbea sibiană, mulți oameni au căzut victime complotului pus la cale de baieții deștepți ai retrocedărilor, în complicitate cu funcționari și decidenti politici. Un rol nefast în aceste abuzuri l-a avut primarul Klaus Iohannis, care , în calitate de președinte al FDGR și împreună cu Biserica Evanghelică, au plănuit jaful imobiliar din centrul Sibiului. Surse din diferite medii sibiene ne-au declarat ca scopul urmarit de Iohannis si acolitii sai din FDGR si Biserica Evenghelica a fost sa-i scoata pe romani din zona veche al orasului, justificand faptul ca centrul orasului a a apartinut sasilor”, arată jurnaliștii de la ancheteonline.ro.

Aceștia prezintă cazul unor soți care au cumpărat de la stat apartamentul în care au locuit cu chirie zeci de ani, în perioada comunistă și care au fost ulterior scoși în stradă.

Ulterior, Biserica Evanghelică a depus la Judecătoria Sibiu o cerere de retrocedare pentru apartamentul familiei Suciu, deși acest apartament, ca și multe altele, au fost intabulate în proprietatea statului român, care le-a deținut în mod legal, atât în perioada comunistă, cât și după Revoluție.

„Trebuie precizat ca administratia Iohannnis, cea care trebuia sa se bata in instanta pentru a proteja bunul care a apartinut statului roman, a facut blat cu Biserica Evanghelica. Doar familia Suciu a luptat pentru a-si apara drepturile. Exista un interes direct ca primarul Iohannis sa sustina toate revendicarile Bisericii Evanghelice…In baza recunoasterii acestui acestui statut, FDGR, impreuna cu Biserica Evanghelica au introdus dosare de retrocedare a tuturor imobilelor din centru Sibiului. Toate aceste dosare ajungeau pe masa primarului Klaus Iohannis, ( presedinte al FDGR), pe care le aproba apoi, pe banda rulanta. Unde nu a putut, s-a mers in instanta sau s-a obtinut sprijinul politic de la Bucuresti, ajutat fiind de unele cozi de topor de la Comisia Nationala de Restituire a Imobilelor Nationalizate”, mai arată ancheteonline.ro.

„Familia Suciu a rămas fără locuința în care stat ani de zile și pe care a cumparat-o de la stat, la presiunile acestuia. După numeroase demersuri, primăria s-a îndurat să le inchirieze soților Suciu, un apartament într-un bloc, pe o perioada de 5 ani. Data scadentă se apropie și nu se știe dacă contractul de închiriere va fi prelungit”, conchid jurnaliștii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei