Și mai încet… Trenurile CFR, restricții de viteză în anumite zone din cauza caniculei

Și mai încet... Trenurile CFR, restricții de viteză în anumite zone din cauza caniculei
Sursa foto simbol: Facebook / CFR

CFR SA anunță limitări ale vitezei de circulație a trenurilor în mai multe zone din cauza temperaturilor, care au ajuns să înregistreze chiar și peste 50 de grade la nivelul solului. Compania precizează că măsura e necesară pentru siguranța traficului.

Trenurile CFR circulă cu restricții de viteză din cauza caniculei

„În intervalele orare în care temperatura în aer depăşeşte deja 35-37 de grade în aer, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare efectuează permanent revizii suplimentare pe reţea, prin verificarea directă a căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în şină depăşeste 50 de grade C, pe anumite intervale de staţii, unde situaţia o impune, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă”, a transmis CFR SA, printr-un comunicat.

Restricția de viteză e aplicată de către toate companiile de infrastructură. Personalul CFR SA avizează permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă când se impune reducerea vitezei şi pe ce intervale de staţii, așa încât operatorii să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulaţie sau care urmează să circule.

CFR SA recomandă călătorilor ca, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite de la casele de bilete informaţii despre orele de sosire şi de plecare a trenurilor.

„Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situaţia în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinaţie, însă aceste măsuri de limitare a vitezei de circulaţie pe anumite intervale de cale ferată sunt necesare pentru a menţine condiţii optime şi de siguranţă pe reţeaua feroviară”, a mai transmis compania.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`