Sfaturi utile pentru prima vacanță la munte cu bebelușul / Ce nu trebuie să-ți lipsească din bagaj

Sfaturi utile pentru prima vacanță la munte cu bebelușul / Ce nu trebuie să-ți lipsească din bagaj
Sursa foto: Freepik.com

Pregătirea vacanțelor la munte cu bebelușul poate da mari bătăi de cap părinților, mai ales atunci când vine vorba despre bagaje. Nu este chiar simplu să împachetezi toate cele necesare pentru confortul și siguranța micuțului, în special dacă destinația este o zonă montană.

Ce nu trebuie să îți lipsească din bagaj atunci când mergi în vacanță la munte cu bebelușul

Printre cele mai importante lucruri din bagaj se numără hainele călduroase. Astfel, pe lângă body-uri cu mânecă lungă, pantaloni și bluze subțiri, potrivite pentru momentele petrecute în interior, din bagajul de munte nu trebuie să lipsească jachetele groase, salopetele de iarnă, căciulile, mănușile, puloverele groase și pijamalele.

În cazul în care bebelușul nu este alăptat, în bagaj trebuie să fie obligatoriu pus laptele praf. Pe lângă acesta, trebuie să aveți biberoane, tetine și căni, piureuri de fructe și legume sau ingredientele necesare pentru prepararea acestora.

Într-o vacanță la munte cu bebelușul nu trebuie uitate scutecele, șervețelele umede, crema pentru iritații de scutec, gelul de duș special pentru bebeluși, loțiunea hidratantă și nici periuța și pasta de dinți, asta dacă copilul are deja dinți, scrie ziarharghita.ro.

Un alt lucru important pe care trebuie să îl aveți în bagaj este trusa de medicamente, care să cuprindă medicamente pentru febră, durere, tuse, răceală, iar toate să fie potrivite pentru vârsta bebelușului. Pe lângă medicamente, este bine ca trusa să mai includă un termometru, o pereche de foarfeci mici, bandaje adezive, comprese sterile și o pompiță nazală.

Înainte de a pleca în vacanță ar fi bine să faceți o vizită la pediatrul sau medicul de familie al copilului, pentru a fi siguri că este totul în regulă din acest punct de vedere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`