Sfaturi și trucuri eficiente pentru combaterea celulitei. Ce ne recomandă nutriționiștii

Sfaturi și trucuri eficiente pentru combaterea celulitei. Ce ne recomandă nutriționiștii
Sursa foto: Freepik

90% dintre femei consideră celulita și pielea neuniformă drept probleme majore de frumusețe. Celulita este o problema estetică, care nu are soluții rapide pentru a fi eliminată.

Care sunt tipurile de celulită și tratamentele adecvate

Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, explică ce putem face pentru a combate celulita, potrivit Click.ro.

„Celulita, până la un punct, este absolut normală și o are orice femeie. Ea se agravează în preajma menstruației și se reduce aproape de momentul ovulației și se agravează odată cu înaintarea în vârstă. Important este să evităm acele comportamente alimentare și de stil de viață care ne fac să avem o problemă mai severă cu celulita decât ar fi, să spunem, normal pentru vârstă, istoricul nostru de dietă și stilul de viață pe care l-am adoptat. Ca să eliminăm celulita, trebuie să știm mai întâi ce tip de celulită avem: este fibroasă, tare și densă sau mai curând țesutul este moale, cu retenție de apă și seamănă cu un jeleu? Pentru că cele două tipuri se tratează diferit, ca să scăpăm de celulită. Primul tip de celulită, cel fibros, dens și adesea dureros la masaj, este mai prietenos și are tendința de a răspunde bine la dietă, sport, tratamente corporale sau exerciții fizice. În principiu, dacă aveți acest tip de celulită, puteți spera și reuși să reduceți semnificativ gradul de denivelare a pielii”, a explicat nutriționistul.

Ce alimente ar trebui să consumăm ca să scăpăm de celulită

Nutriționistul recomandă o alimentație bogată în fructe, legume, proteine slabe, grăsimi sănătoase și cereale integrale. De asemenea, pentru a scăpa de celulită trebuie să ne asigurăm că avem o odihnă adecvată, că evităm fumatului, expunerea excesivă la soare și a consumul de alcool.

„Asta dacă urmați pe termen mediu și lung o dietă bazată pe alimente integrale, ceva mai puține glucide și multă, multă apă, desigur, dacă faceți și sport cu conștiinciozitate în fiecare săptămână și masaj. Al doilea tip de celulită, în care pielea este lipsită de rezistență, este moale și picioarele și fesele par moi, este mai dificil, dar răspunde bine la dietele bogate în proteine și la unele tratamente corporale, precum și la antrenamente cu greutăți. Mai sunt suplimente nutritive care dau o mână de ajutor, însă avantajul este că, dacă reușim să rezolvăm problema lipsei de tonus la nivelul pielii, rezultatele se păstrează mai mult timp.”, spune Cori Grămescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`