Sfaturi practice: Cum să-ți cureți mașina de spălat rufe cu doar două ingrediente

Sfaturi practice: Cum să-ți cureți mașina de spălat rufe cu doar două ingrediente
Sursa Foto: Flickr.com

Curățarea mașinii de spălat este o practică fundamentală pentru a avea rufe perfect curate, dar și pentru a prelungi durata de viață a aparaturii. Pentru a putea funcționa la capacitate maximă, mașina de spălat trebuie curățată măcar o dată pe lună.

Oțetul și bicarbonatul de sodiu, cel mai bun anticalcar pentru mașina de spălat

Mașina de spălat rufe trebuie bine întreținută pentru o durată cât mai lungă de viață. Calcarul este unul din cei mai mari inamici ai mașinii de spălat, iar pe piață există o serie de produse speciale, însă cea mai ieftină tehnică de curățare este în casă.

Pentru acest truc simplu este nevoie doar de oțet alb și de bicarbonat de sodiu. Persoanele care vor să-și curețe mașina de spălat eficient trebuie să urmeze câțiva pași simpli.

Primul este să adăugați una până la două lingurițe de apă și trei linguri de bicarbonat de sodiu pentru a forma o pastă groasă ce se adaugă în sertarul pentru detergent. Pasul al doilea este să introduceți 250 ml de oțet alb în tambur, apoi rulați mașina de spălat la un ciclu de 60°C.

La finalul procesului masina este curată, igienizată complet și fară calcar. De asemenea depunerile de păr de animale, noroi cauzat de praf se dezintegrează și se elimină odată cu evacuarea apei din mașina de spălat.

Cum se curăță compartimentul pentru detergent al mașinii de spălat

Compartimentul pentru detergent se acoperă adesea cu straturi de reziduuri de la produsele de curățare, iar acestea nu se îndepărtează complet în timpul spălării. Este important ca aceste reziduuri să nu afecteze hainele spălate în mașină.

Cel mai simplu și eficient mod de a curata compartimentul de detergent de la masina de spalat rufe este să scoți întregul sertar și să-l speli manual. Se poate folosi bicarbonat de sodiu și oțet, dar cel mai bine este să înmuiați sertarul într-o chiuvetă cu apă fierbinte și săpun și apoi să-l ștergeți cu o cârpă umedă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`