Sfaturi pentru îngrijirea corectă a unghiilor

Publicat: 26 04. 2022, 10:06

Îngrijirea de sine este una dintre activitățile care ar trebui să ne preocupe pe fiecare dintre noi, dacă ne dorim să avem un trup și un suflet sănătos. Dar ce înseamnă această îngrijire? Pe lângă că trebuie să fim atente la alimentele pe care le consumăm, astfel încât să urmăm o dietă echilibrată și sănătoasă, există o serie de alte sfaturi de urmat în ceea ce privește aspectul nostru exterior. Pielea, părul și unghiile trebuie să reflecte starea noastră de sănătate și igienă, așa că trebuie să le acordăm o mare atenție.

O vestimentație atent aleasă poate fi ușor distrusă de o coafură neîngrijită sau chiar de unghii care nu au parte de o întreținere corespunzătoare. Nu degeaba se spune că unghiile sunt cartea noastră de vizită.

Rutina pentru îngrijirea unghiilor

Crema de mâini trebuie să fie nelipsită din geanta noastră, dacă ne dorim mâini cu aspect tânăr și unghii impecabile. Uscăciunea cuticulelor poate face ca unghiile noastre să aibă un aspect neîngrijit, astfel că, dincolo de întreținerea manichiurii, este nevoie să ne îngrijim și de pielea din jurul acesteia.

Pentru îngrijirea unghiilor este nevoie de mai multe produse. Spre exemplu, poți folosi un peeling care să înmoaie cuticulele o dată pe săptămână. Astfel, vei putea înlătura pielea moartă din jurul unghiilor mult mai ușor.

Uleiul de cuticule este, de asemenea, un produs indispensabil pentru îngrijirea corespunzătoare a unghiilor. Folosit zilnic și aplicat printr-un masaj delicat pe cuticule, acesta le va reduce din aspectul aspru care poate dăuna unei manichiuri proaspete. Uleiul de cuticule poate fi distribuit și pe suprafața unghiei, întrucât în cazul unghiilor naturale, va ajuta la hidratarea acestora.

Dacă ești adepta unghiilor cu ojă semipermanentă sau gel, probabil ca beneficiezi deja de cel puțin o dată pe lună de îngrijirea unghiilor, la salon. Iar dacă nu, ai grijă să folosești produsele potrivite, acasă!

Dacă alegi lacuri de unghii clasice, este bine să știi că înainte de aplicarea acestora trebuie să ai în vedere pregătirea corectă a unghiilor. Pe lângă curățarea acestora cu forfecuța, ar trebui să cunoști nevoile unghiilor tale. Dacă sunt prea moi și fragile, achiziționează un tratament pentru astfel de probleme. Îl poți aplica fără probleme înaintea culorii de ojă, întrucât majoritatea tratamentelor de unghii au culoare transparentă. Dacă nu ai nevoie de nici un tratament pentru unghii, poți opta pentru aplicarea unei baze înainte de pensularea lacului de unghii. Baza și top coat-ul ajută culoarea să reziste mai mult pe unghii, astfel ca tu să ai o manichiură impecabilă cât mai mult timp.

 

Cum alegi lacuri de unghii de calitate?

Dacă nu știi la ce ar trebui să fii atentă pentru a ști dacă un lac de unghii este sau nu de calitate, venim în ajutorul tău cu câteva sfaturi referitoare la criteriile de care să ții cont:

* consistența – analizează dacă aceasta este prea lichidă sau prea groasă. Pentru acoperire și pigmentație ridicată ar fi bine ca aceasta să fie una medie, nici prea lichidă, nici prea groasă.

*textura – spre deosebire de lacurile de unghii cu textură mată sau lucioasă, cele sidefate sau cu particule de glitter rezistă mult mai mult pe unghii. Ține cont de asta cât îți alegi culoarea și textura!

*timpul de uscare – un mare avantaj al unui lac de unghii este timpul de uscare rapid. Acest aspect este foarte important de luat în calcul, mai ales atunci când pensulezi culoarea de două ori pe unghii.

*rezistența – de departe, una dintre cele mai importante caracteristici ale unui lac de unghii de calitate este rezistența. Cu cât persist mai mult pe unghii, cu atât îl vei alege din nou și din nou!

Sfaturi pentru un stil de viață sănătos

Sănătatea și aspectul unghiilor sunt strâns legate de îngrijirea care vine din exterior (folosirea cosmeticelor potrivite), cât și de cea care vine din interior (alimentație).

Te-ai întrebat, deci, vreodată, care este ”hrana” unghiilor sănătoase și puternice? Iată ce alimente sunt recomandate pentru susținerea sănătății unghiilor:

  1. Lintea – datorită conținutului de acid folic pe care îl are, lintea ajută la creșterea rezistenței unghiilor. Este recomandată îndeosebi persoanelor ce au unghii subțiri și fragile.
  2. Carnea roșie – conține fier, astfel că ajută la ameliorarea problemelor unghiilor cauzate de anemie.
  3. Ouăle – conțin proteine ce ajută la formarea keratinei în organism. 90% din această substanță se regăsește în unghii și păr. Ouăle conțin și biotină care contribuie la repararea unghiilor moi și casante.
  4. Coacăzele – pentru că sunt bogate în antioxidanți, ajută la protejarea organismului de efectele negative ale radicalilor liberi. Aceștia pot crește nivelul de stres din corp și afectează celulele, deci și pe cele ale unghiilor. Coacăzele sunt recomandate pentru consolidarea unghiilor fragile.