Sfântul Ştefan, primul martir al Bisericii creştine, sărbătorit în a treia zi de Crăciun. Câți români își serbează astăzi onomastica

Sfântul Ştefan, primul martir al Bisericii creştine, sărbătorit în a treia zi de Crăciun. Câți români își serbează astăzi onomastica
Foto: captura video.

Sfântul Ştefan este sărbătorit în a treia zi de Crăciun de către creştinii ortodocşi din întreaga lume. El este cunoscut ca fiind primul martir al Bisericii creştine, ucis pentru mărturisirea credinţei sale în Hristos.

Cine a fost Sfântul Ștefan

Sfântul Ştefan a fost unul dintre cei şapte diaconi aleşi în primele zile ale Bisericii primare pentru a servi comunităţii creştine şi a ajuta la întâmpinarea nevoilor credincioşilor. El a avut curajul să mărturisească credinţa în Hristos în faţa autorităţilor, ceea ce i-a adus moartea prin pietruire.

Pentru credinţa lui a fost ucis cu pietre. În timp ce pietrele îl loveau, Ştefan se ruga pentru cei care le aruncau: „Doamne, nu le socoti lor păcatul acesta.” dovedind astfel iubirea sa necondiţionată faţă de cei din jur.

Sfântul Ştefan este un exemplu pentru toţi creştinii care doresc să mărturisească credinţa lor în Hristos, chiar şi în condiţii dificile. El ne aminteşte că trebuie să rămânem fideli lui Hristos, indiferent de consecinţe, şi să îi iubim pe cei din jurul nostru, chiar şi pe cei care ne sunt duşmani.

Pe 26 decembrie, creştinii ortodocşi sărbătoresc pomenirea Sfântului Ştefan, primul martir, prin participarea la  slujbe.  Mulţi oameni îşi serbează onomastica în această zi, oferindu-le cadouri şi urări de bine celor care poartă numele de Ştefan.

Sfântul Ştefan rămâne un model pentru noi toţi, arătându-ne că putem învinge orice obstacol şi orice încercare prin credinţa în Hristos şi prin iubirea necondiţionată faţă de ceilalţi.

Să ne iubim duşmanii şi să le dorim binele

Sărbătoarea Sfântului Ştefan este o ocazie pentru noi să ne amintim de curajul şi devotamentul acestuia faţă de Hristos, care l-a condus la o moarte martirică. Este o zi în care să ne încurajăm unii pe alţii să rămânem fideli credinţei noastre în Hristos, indiferent de cât de dificil poate fi acest lucru.

Sfântul Ştefan ne învaţă, de asemenea, să ne iubim duşmanii şi să le dorim binele, aşa cum a făcut el în timpul execuţiei sale. Aceasta este o lecţie importantă în lumea noastră în care este uşor să ne lăsăm copleşiţi de ură şi răzbunare.

În loc să răspundem la răutate cu răutate, să încercăm să urmăm exemplul Sfântului Ştefan şi să răspundem cu dragoste.

Sărbătoarea Sfântului Ştefan este un moment important în calendarul creştin ortodox şi ar trebui să ne amintească de importanţa mărturisirii credinţei noastre în Hristos şi de necesitatea de a arăta iubire faţă de cei din jurul nostru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:00 - Apele Române: Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare a scăzut la 70%
20:48 - Cum arată programul prezidențial al lui Nicolae Ciucă: „Este expresia unei noi viziuni de dreapta pentru România viitorului” (VIDEO)
20:45 - Riscurile la care ne expunem atunci când aruncăm medicamente expirate la gunoi. Un spital din Timișoara a găsit o soluție
20:43 - Nicolae Ciucă, la lansarea programului său electoral: „În România pe care o vom construi împreună, legea va fi mai presus de orice interes. Procesele nu mai trebuie să dureze ani de zile”
20:36 - 12 maşini incendiate şi doi oameni înjungiaţi în Lisabona, după ce oamenii au ieșit să protesteze din cauza unui caz de brutalitate a poliției
20:32 - Nicolae Ciucă: “Aceasta este miza programului meu / Voi fi un președinte care muncește, aproape de oameni și comunități. Voi fi prezent în viața orașelor și comunelor, inclusiv a sectoarelor” (VIDEO)
20:23 - Indignare, după ce Joe Biden a spus că Donald Trump ar trebui închis. Președintele SUA și-a corectat apoi declarația
20:20 - Ministrul Bogdan Ivan (PSD): Săracul domn Ciucă… Ultimele sale declarații parcă sunt din categoria emisiunii „Copiii spun lucruri trăsnite” (VIDEO)
20:18 - Ce gest deplasat a făcut Alina Ceușan într-o sală de teatru. Celebra influenceriță, criticată dur. Oana Pellea: „O rușine”
20:10 - O româncă a obținut zeci de mii de euro, după ce și-a păcălit iubitul italian să-și vândă casa. Ce a decis femeia să facă cu banii