Sezonul estival 2024. Cât costă un pahar de bere anul acesta pe plajă, în stațiunea Mamaia

Sezonul estival 2024. Cât costă un pahar de bere anul acesta pe plajă, în stațiunea Mamaia
Sursa foto: Primăria Constanța

De la an la an, tot mai mulți români aleg să meargă pe litoralul românesc pentru a-și petrece vacanța de vară în sezonul estival 2024. Prețurile, însă, sunt mai mari anul acesta, în comparație cu anul trecut. Turiștii care vor să bea bere pe plajă, în Mamaia, trebuie să știe că vor plăti mai mult decât anul trecut.

Prețul unui pahar de bere pe plajă, în Mamaia, în sezonul estival 2024

Stațiunile de pe litoralul românesc îi așteaptă atât pe turiștii români, cât și pe cei străini. Chiar dacă prețurile sunt mai mari cu 10-15%, numărul rezervărilor din primele două luni a crescut cu 25%, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

Cei care vor alege să își petreacă vacanța de vară pe litoralul românesc vor plăti pentru un sejur un tarif mediu de 2.250 de lei, cu aproximativ 500 de lei mai mult decât în 2023.

Stațiunile preferate ale românilor sunt în această ordine: Mamaia şi Mamaia Nord, Eforie Nord, Venus, Neptun-Olimp, Jupiter, Saturn, Cap Aurora, Costineşti, Vama Veche, Eforie Sud, Techirghiol, Mangalia.

Sezonul estival 2024 vine cu prețuri mai mari și la bere. Astfel, pentru un pahar de bere, turiștii vor plăti anul acesta 11 lei, dacă aleg berea Ciuc la draft și 16 lei dacă aleg berea Heineken, tot la draft, scrie Gândul.

Prețuri mai mari și pe litoralul bulgăresc

Litoralul bulgăresc este din ce în ce tot mai ales de români, însă anul acesta turiștii vor plăti cu  3 – 15% mai mult decât în 2022. Prețurile s-au majorat din cauza creșterii costurilor operaționale pentru hotelieri și resorturi.

Românii care aleg să-și petreacă vacanța de vară în Bulgaria trebuie să știe că pentru o familie alcătuită din trei membri vor plăti pentru un sejur de șapte zile între 1.023 de euro și 3.580 de euro, în funcție de locație și categoria hotelului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)