Sezonul de schi în stațiunea Straja începe pe 30 noiembrie! Tunurile de zăpadă artificială au fost pornite / Ce pârtii se vor deschide

Sezonul de schi în stațiunea Straja începe pe 30 noiembrie! Tunurile de zăpadă artificială au fost pornite / Ce pârtii se vor deschide
Sursa foto: Freepik.com

Sezonul de schi din stațiunea Straja începe anul acesta pe 30 noiembrie. Astfel, tunurile de zăpadă artificială au fost deja pornite.

Sezonul de schi în stațiunea Straja se deschide săptămâna aceasta

„De câteva zile, 45 de tunuri de zăpadă artificială funcţionează continuu. Ne-am propus să deschidem sezonul de schi pe 30 noiembrie şi să avem un strat de zăpadă bătută cu ratracul în grosime de 30 de centimetri”, a declarat marți, 28 noiembrie, cabanierul Emil Părău, potrivit Agerpres.

Astfel, joi, 30 noiembrie, se vor deschide pârtiile Constantinescu, Mutu, Platoul Soarelui și Alfa, și vor avea un program de funcționare și în nocturnă, motiv pentru care în primele zile vor fi deschise între 09:00 și 21:00.

Tot joi își va începe programul de funcționare și telegondola din Lupeni spre Straja.

Cabanierii au anunțat și că în stațiunea Straja mai pot fi găsite locuri de cazare pentru următoarele zile și săptămâni. Acestea, însă, s-ar putea ocupa destul de repede, având în vedere că pârtiile de schi își încep programul, iar turiștii vor avea mai multe zile libere.

Sezonul de schi în Poiana Brașov ar putea începe chiar din acest weekend

Anul acesta, schiorii vor beneficia de o zi pe săptămână dedicată lor, motiv pentru care vor avea 50% reducere la transportul pe cablu, potrivit Consiliului Local Brașov.

Edilul Allen Coliban a menționat că sezonul de schi în Poiana Brașov ar putea fi deschis weekend-ul următor.

„Chiar dacă pare că fiind o zi lucrătoare nu vor fi prea mulţi schiori, să ne gândim la tineri, la pensionari, la bunicii care să-şi ducă nepoţii la schi să trăiască ce am trăit şi eu, în urmă cu mulţi ani, alături de bunicul meu”, a declarat Coliban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`