Tudorel Toader, întâlnire cu premierul Dăncilă pentru a depune sesizarea la CCR privind refuzul preşedintelui de a o revoca pe Kovesi (VIDEO)

Tudorel Toader, întâlnire cu premierul Dăncilă pentru a depune sesizarea la CCR privind refuzul preşedintelui de a o revoca pe Kovesi (VIDEO)

UPDATE:Cu puţin înainte de ora 12, Tudorel Toader a ajuns la Guvern unde se va întâlni cu premierul Viorica Dăncilă pentru a discuta despre sesizarea ce urmează a fi depusă la Curtea Constituţională. Ministrul Justiţiei nu are posibilitatea, conform Constituţiei, de a sesiza CCR, iar cel mai probabil solicitarea va fi înaintată în numele Guvernului.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader dă luni forma finală sesizării pe care o va trimite la Curtea Constituţională pe marginea refuzului preşedintelui Iohannis de a o revoca din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi. Tudorel Toader se va întâlni cu premierul Viorica Dăncilă pentru a se consulta asupra documentului după care actul va ajunge pe masa CCR.

„Funcţie de ce voi discuta cu doamna premier, dacă va fi cazul vom prelua eventualele noi propuneri şi sugestii”, a afirmat Tudorel Toader la sosirea la Ministerul Justiţiei.

Tudorel Toader a respins ideea că sesizarea la CCR ar fi un război personal cu preşedintele Klaus Iohannis pentru că i-a refuzat cererea de revocare a şefei DNA.

„Nu este nemulţumirea mea pentru că eu nu am acţionat şi nu acţionez în nume personal ca să am nemulţumiri personale. Cât priveşte conţinutul sesizării nu pot să relatez în acest moment”, a precizat Tudorel Toader.

Sesizarea se bazează, după cum spune Tudorel Toader, pe faptul că şeful statului nu are abilitarea legală şi nici competenţele funcţionale de evaluare a activităţii profesionale şi manageriale desfăşurate de procurorul şef al DNA.

Klaus Iohannis a respins cererea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, motivând simplu că evaluarea ministrului este una subiectivă, iar „aşa-zisul raport” nu l-a convins.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`