Șercan: Cei 4 „șefuleți” din Poliția Constanța nu au fost demiși, ci și-au dat demisiile. Probabil li s-a spus să facă asta. Au fost sacrificați de șefii mari pentru a mulțumi masele / Mai ușor dai de Papa de la Roma decât de Predoiu (VIDEO)

Șercan: Cei 4 „șefuleți” din Poliția Constanța nu au fost demiși, ci și-au dat demisiile. Probabil li s-a spus să facă asta. Au fost sacrificați de șefii mari pentru a mulțumi masele / Mai ușor dai de Papa de la Roma decât de Predoiu (VIDEO)
Foto: Emilia Șercan / Facebook

Jurnalista de investigație Emilia Șercan a declarat joi, pentru B1 TV, că micii șefi din Poliția de pe litoral nu au fost demiși, așa cum a anunțat ieri în conferință de presă chestorul de poliție Eduard Ionescu, director la Informare și Relații Publice în cadrul Ministerului de Interne, ci și-au dat demisiile, probabil la sugestia sau cererea expresă a cuiva.

Șercan a precizat că a încercat să obțină de la Ministerul de Interne, condus de Cătălin Predoiu (PNL), o confirmare sau o infirmare a acestui lucru, dar oficialii au dat din colț în colț, semn că infomația e reală, iar Predoiu însuși e de negăsit.

Situația, a mai spus jurnalista, demonstrează că marii șefi din Poliție, care ar fi trebuit să plece din funcții după tragedia din 2 Mai, se țin cu dinții de posturi și doar au sacrificat niște șefi mai mici de pe litoral, ca să-i păcălească pe români că iau măsuri și să mai reducă din presiunea publică.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Special B1”, moderată de Oana Stănciulescu pe B1 TV.

Șercan: Șefuleții din Poliția Constanța nu au fost demiși, ci și-au dat demisia

„Nu e tocmai o exclusivitate, pentru că informația a apărut ieri, a publicat-o sindicatul Europol. E adevărat că și eu am primit-o de la anumite surse din sistem, din Ministerul de Interne. Informația spune în felul următor: Ministerul ieri, în acea declarație de presă în care am fost anunțați că s-au făcut verificări, s-au găsit lucruri care ar arăta faptă de natură penală, fapte de abuz în serviciu comis de cei care s-au ocupat de tragedia de la 2 Mai, au spus că în urma evaluărilor făcute la IPJ Constanța, s-a luat decizia ca patru persoane să fie eliberate din funcție. Demitere. Asta au lăsat să se înțeleagă. Punând lucrurile în context, luând informațiile dintr-o parte în cealaltă, de fapt lucruirle arată altfel: că ministerul nu i-a eliberat din funcție pe cei patru șefuleți, că nu sunt tocmai șefi (…). De fapt, aceste persoane și-au scris singure demisia, nu au fost demise.

Legea spune că eliberarea din funcție se petrece în anumite circumstanțe. Nu poți să eliberezi pe cineva din funcție, de exemplu, dacă nu ai făcut o cercetare disciplinară și dacă nu i-ai aplicat unei persoane o sancțiune. Mai sunt câteva circumstanțe, iar una e eliberarea din funcție la cerere. Cineva le-a sugerat, sau poate le-a cerut în mod direct să își dea demisia.

De ce? De fapt ministerul a ales să facă acest lucru pentru a elibera din presiunea asupra instituției după ce instituția chiar ieri admitea, sesizând Parchetul și spunând că a găsit elemente care arată, prin acțiune sau iancțiune, elemente de natură penală… Ca să elibereze din presiune și să nu ne luăm de zeii Despescu, Matei și Glugă de la IPJ Constanța, pur și simplu ni s-au dat niște acari păuni. S-a aruncat la popor, în arenă, niște oameni de sacrificiu pentru a mulțumi masele. Oamenii ăștia singuri și-au scris demisiile”, a declarat jurnalista, pentru B1 TV.

Cât respect are Ministerul de Interne pentru presă și comunicarea publică

„De dimineață am început să sun la Ministerul de Interne să le cer o confirmare sau infirmare a acestei informații. Am vorbit chiar cu dl Ionescu, care a ieșit ieri în conferința de presă. Există un articol în legea privind accesul la informații de interes public care spune că presa poate solicita informații verbal, deci nu în scris, unde termenul de răspuns e de 10 sau 30 de zile, și trebuie să ni se răspundă imediat sau în cel mult 24 de ore. N-am primit niciun răspuns.

Când am văzut că trece timpul am sunat un consilier al dlui ministru Predoiu, că cred că mai ușor dai de Papa de la Roma decât de dl Predoiu. Acesta nu poate fi găsit, nimeni nu-i știe numărul de telefon, consilierii săi nu vor să dea numărul de telefon presei. (…)

Am dat de acest consilier, apoi după câteva ore am vorbit iar cu dl Ionescu care încerca să mă determine să trimit solicitare scrisă. (…) Mi-au zis că ”nu avem încă informația”. Domnule, dar cât de greu o fi să suni la Corpul de control? Lucrul acesta, din experineța noastră de presă, ne arată că așa e și ei doar trag de timp”, a mai afirmat Emilia Șercan, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)