Moţiunea simplă „Justiţia – victimă sigură în mâinile lui Toader” va fi dezbătută și votată în Senat

Moţiunea simplă „Justiţia - victimă sigură în mâinile lui Toader” va fi dezbătută și votată în Senat
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Luni, senatorii dezbat şi votează moţiunea simplă „Justiţia – victimă sigură în mâinile lui Toader”, depusă de grupurile parlamentare USR şi PNL, anunţă News.ro.

Dezbaterea şi votarea moţiunii are loc începând cu ora 16:00, în contextul unor schimburi de replici dintre Liviu Dragnea şi Tudorel Toader, pe Facebook. Are loc, de asemenea, şi în contextul unor schimburi de replici intre Tudorel Toader şi Adrian Severin.

Ce a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea

Referindu-se la ordonanţele pe tema Codului Penal, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că Tudorel Toader trebuie să înţeleagă faptul că nu mai poate continua aşa, că trebuie să înceteze cu această atitudine, că acesta a tot anunţat că va da nişte ordonanţe de urgenţă care de fapt nu s-au dat şi despre care nici nu crede că avea intenţia să le dea vreodată. Dragnea a precizat că este apanajul prim-ministrului să decidă în privinţa ministrului Justiţiei.

Cum a răspuns ministrul Justiţiei, Tudorel Toader

„Simple precizări! Sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunţate în controlul a posteriori, faţă de o normă juridică în vigoare. Nu sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunţate în controlul a priori, faţă de proiecte de lege. PS: Legiuitorul poate să renunţe la proiectul de lege supus controlului a priori. Dacă legiuitorul continuă procesul de legiferare, atunci trebuie să respecte soluţiile declarate neconstituţionale”.

Ce a spus Adrian Severin

”Dacă o problemă urgentă nu este soluţionată urgent de un decident impotent, laş, tranzacţionist sau iresponsabil, înseamnă că ea nu este urgentă. Aşa ne învaţă filosoful Tudorel”.

Ministrul de Justiţie a precizat că: „La câte interese are în justiţie, mai nou vorbeşte/ mă critică/ şi un anume Severin !”.

„În lipsă de argumente, ministrul Toader adoptă metoda atacului la persoană. Ruşine! Am interesul edificării unei justiţii echitabile. Opusul celei păstrate de dl Toader”, a adăugat ulterior Adrian Severin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră