Senatorul PSD Sorin Ovidiu Bota, către o jurnalistă: Sunteți chiar nesimțită (AUDIO)

Senatorul PSD Sorin Ovidiu Bota, către o jurnalistă: Sunteți chiar nesimțită (AUDIO)

Senatorul social-democrat Sorin Ovidiu Bota și-a pierdut firea în cadrul unui interviu telefonic cu o jurnalistă, insultând-o pe aceasta după ce l-a întrebat despre inițiativele legislative pe care le susține în Parlament.

Senatorul PSD, care este și membru al Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital, a fost căutat de către o jurnalistă Business24 pentru a discuta despre activitatea sa legislativă.

Când aceasta a încercat să-l convingă că pe site-ul Senatului nu apar inițiativele legislative ale lui Bota, acesta ia o atitudine supărată, spunând că nu are de gând să facă pe ”secretara”, ajungând să o numească ”nesimțită” pe jurnalista care a insistat cu întrebările.

Iată un fragment din discuția celor doi:

Business24: Nu credeți că ar trebui informați cetățenii despre propunerile dumneavoastră?

Sorin Ovidiu Bota: Ba da, dar dumneavoastră, ca jurnalist, nu trebuie să vă informez eu pe dumneavoastră.

Business24: Păi pe mine trebuie să mă informați, ca să informez la rândul meu cetățenii…

Sorin Ovidiu Bota: Nu, dumneavoastră faceți-vă meseria și întrebați-mă ce doriți pe subiectul respectiv. N-am ajuns eu să fiu secretara dumneavoastră. Așa îmi pun eu problema.

Business24: De ce nu puteți să-mi numiți inițiativele legislative pe care le aveți?

Sorin Ovidiu Bota: Nu ințelegeți că nu vreau, că nu sunteți pregătită? Ce nu ințelegi? Puneți întrebarea invers, să fie în avantajul dumneavoastră. Sunteți chiar nesimțită…

Sorin Bota, în vârstă de 44 de ani, este membru PSD din 1997, aflându-se la al doilea mandat de senator în prezent.

Acest incident are un precedent în Partidul Social Democrat, în 2011, președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, jignind o jurnalistă în cadrul unei conferințe de presă. ”Panaramă” și ”imbecilă” sunt etichetele care i le-a pus baronul PSD acesteia, deranjat de atitudinea acesteia față de partidul pe care-l reprezintă. (Detalii AICI)

Înregistrarea audio a conversației senatorului PSD Sorin Bota cu jurnalista Business24

Embed:

Jurnalista Business24, Roxana Garaiman, s-a declarat surprinsă de agresivitatea acestuia.

”L-am contactat pe domnul Bota deoarece documentam activitatea Comisiei pentru Buget și Finanțe din Senat și am fost surprinsă să observ că senatorii nu au avut nicio inițiativă legislativă în acest mandat. Așa am ajuns să-l contactez pe domnul Bota și am rămas destul de surprinsă de agresivitatea dumnealui. Nu a vrut pur și simplu să-mi menționeze nicio inițiativă”, a explicat aceasta pentru B1 TV. 

Jurnalista a precizat că nu l-a anunțat pe senatorul PSD că îi este înregistrată declarația, justificând că a făcut acest lucru pentru a avea o acoperire pentru declarațiile luate.

”Nu s-a menționat că ar fi o conversație off the record. Eu m-am recomandat ca jurnalist Business24, era o convorbire oficială, iar scopul era foarte clar. Noi înregistrăm convorbirile tocmai pentru acoperire, ca să avem asigurare”, a mai explicat Garaiman. 
 

Reacția jurnalistei jignită de către senatorul PSD Sorin Bota

Embed:

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei