Senatorul PSD, Daniel Zamfir, cere demisia șeful Statului Major al Apărării pentru declararații făcute: Nu cred că este potrivit ca șeful Armatei să iasă public și să vorbească despre cât de praf e Armata României (VIDEO)

Senatorul PSD, Daniel Zamfir, cere demisia șeful Statului Major al Apărării pentru declararații făcute: Nu cred că este potrivit ca șeful Armatei să iasă public și să vorbească despre cât de praf e Armata României (VIDEO)
sursă foto: captură YT

Senatorul PSD, Daniel Zamfir, a avut o intervenție în emisiunea News Pass, moderată de Laura Chiriac, pe B1 TV, unde a criticat declarația șefului Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad.

Șeful Armatei a spus că populația României ar trebui să se îngrijoreze și că ar trebui adoptate măsuri corespunzătoare astfel încât să fie pregătită pentru eventualitatea în care războiul dezlănțuit de Rusia împotriva Ucrainei se va extinde.

Daniel Zamfir cere chiar demisia lui Gheorghiță Vlad pentru că a făcut aceste declarații alarmante.

„Nu cer, așa, demisia că nu știu cine, nu știu ce a făcut”

“Este vorba de o o declarație a domniei sale, care a inflamat opinia publică și a inflamat-o tocmai pentru faptul că aceste declarații ale șefului de Stat Major vin într-o situație delicată. Eu nu contest ceea ce spune domnul general.

Ce am eu să-i reproșez domnului general este că aceste lucruri le face public într-un interviu televizat. Tot ceea ce ține despre starea armatei, despre dotări, despre tehnică, despre personal, lucrurile astea se discută în interior, cu factorii de răspundere din Ministerul Apărării Naționale și în CSAT. Nu cred că este potrivit ca șeful Armatei să iasă public, să vorbească despre cât de proastă este Armata României. Spui că este iminent un război cu Rusia, deși am mari rezerve aici, având în vedere că suntem membri NATO și nu poate fi vorba de așa ceva.

Eu înțeleg, o fi Rusia, mama Rusia mare și puternică, dar chiar așa, Rusia nu poate să atace NATO și atâtea țări din NATO și război cu Ucraina, și așa mai departe. Ori, repet, eu vreau să știu de la domnul general de ce, totuși, face aceste declarații publice, în acest context și nu le face în interiorul structurilor respective. Asta nu e o chestiune politică. Nu cer, așa, demisia că nu știu cine, nu știu ce a făcut. A, e o problemă cu cadrul legislativ, ca armata să poată să facă niște lucruri”, a spus senatorul.

„Lucrul ăsta nu se face. De aia mă surprinde că la nivelul ăsta așa se pune problema”

„Eu nu cred că există vreun parlamentar inconștient în țara asta, care să nu dea curs solicitărilor care vin din partea Ministerului Apărării Naționale, cu privire la o chestiune care să întărească Armata Românei. Dar, repet, să spui aceste chestiuni publice,  până la urmă nu trebuie să existe un secret militar? Ce, fiecare șef de Stat Major din țările Uniunii Europene anunță public cât de prost organizată este armata proprie? Lucrul ăsta nu se face. De aia mă surprinde că la nivelul ăsta așa se pune problema”, a mai precizat Daniel Zamfir.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)