Vlogerul Selly: Votul neinformat nu e democraţie. Trebuie să votezi pericolul cel mai mic pentru țară

Vlogerul Selly: Votul neinformat nu e democraţie. Trebuie să votezi pericolul cel mai mic pentru țară
Foto: Selly / Instagram

Cel mai urmărit vlogger din România a aruncat o privire extrem de lucidă asupra situației actuale din țară, în contextul alegerilor europarlamentare care se apropie.

Selly (Andrei Şelaru) a afirmat, într-o emisiunela Digi24, că oamenii trebuie să meargă la vot și să voteze pentru idei, nu pentru politicianulcare ţipă mai tare.

Tânărul a mai arătat că votul neinformat nu este democrație și că este important ca cetățenii să voteze „pericolul cel mai mic pentru țară” .

„Trebuie să-l identifici pe cel care e pericolul cel mai mare pentru ţară, să nu-l votezi pe acela, să-l votezi pe cel mai mic”, a spus Selly.

El a precizat că va merge la vot la scrutinul pentru europarlamentare din 26 mai şi a transmis că este foarte important să votezi informat.

„Votul neinformat nu e democraţie. Oamenii să voteze pentru idei, nu pentru cel care ţipă cel mai tare în dezbaterea electorală. Acum e un deranj ce se întâmplă în politică”.
Întrebat cum trebuie să procedeze oamenii în situaţia des invocată – „nu mă duc la vot că nu am cu cine vota” – tânărul vlogger a răspuns: „Și dacă nu votezi ce rezolvi? Nu e aceeași mizerie, mereu e una mai mică și una mai mare. Când nu ai cu cine vota înseamnă că sunt doar candidaţi care presupun un oarecare pericol pentru țară, mai mic sau mai mare. Trebuie să-l identifici pe cel care e pericolul cel mai mare pentru ţară, să nu-l votezi pe acela, să-l votezi pe cel mai mic”.

În opinia sa, pentru politicieni e perfect să nu iasă oamenii la vot.

El a mai arătat că tinerii nu sunt complet deconectaţi la problemele politice actuale, dar că o problemă este că la şcoală nu li se explică niciodată cum funcţionează politica și s-a arătat dezamăgit că în clasă nu se vorbește despre fenomenul corupției (Detalii AICI).

Vloggerul a vorbit și despre Uniunea Europeană, precizând că apartenența la blocul comunitar este un lucru bun de care ne batem joc, mai ales în ceea ce privește fondurile europene.

„Nu ştim să respectăm ce avem în primul rând, nu ştim să alegem oamenii care să ne reprezinte bine acolo, nu ştim criteriile pentru oamenii respectivi. Ne facem un pic de râs, am putea profita mai bine dacă am fi mai inteligenţi. Vina e la noi, noi ne batem joc de fonduri europene. Nu am nimic de criticat despre cum e gestionată Uniunea Europeană, am văzut hibe doar la noi. Faptul că sunt mulţi antieuropeni în România exemplifică foarte bine că după atâţia ani de campanii electorale adevărul poate fi oricare vrei tu”, a mai spus Selly, potrivit digi24.ro.

Vloggerul a depășit de curând 2.000.000 de abonați pe canalul său de YouTube.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`