”SEISM 2018”: Cel mai amplu și complex exercițiu medical din cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă (VIDEO, FOTO)

”SEISM 2018”: Cel mai amplu și complex exercițiu medical din cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă (VIDEO, FOTO)

În completarea exercițiului național ”SEISM 2018”, începând de duminică seară, ora 20.00, s-a dat startul Exercițiului internațional ”EU ModEX 2018”, al cincilea și ultimul realizat de un consorțiu format din zece parteneri pe protecție civilă.
Având în vedere complexitatea scenariului și numărul mare de resurse umane și tehnice implicate în salvarea victimelor, inclusiv prin activarea mecanismului european de protecție civilă, duminică a sosit în România comisarul european pentru ajutor umanitar și managementul crizelor, Christos Stylianides.

Însoțit de comandantul acțiunii, dr. Raed Arafat, oficialul european a vizitat spitalele mobile instalate de echipele de intervenție din Italia, Norvegia, România și Israel.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Consorțiul a fost contractat de către Comisia Europeană pentru a proiecta, planifica, desfășura și autoevalua exerciții de căutare-salvare urbană medie/dificilă USAR, în condițiile CBRN (chimice, biologice, radiologice, nucleare), de asigurare a asistenței medicale prin punerea la dispoziție a unor posturi medicale avansate – cu sau fără posibilităţi de realizare a intervențiilor chirurgicale – a unor spitale modulare, a asistenței și suportului Tehnic, a unor spitale de campanie, a unor echipe de protecție civilă a Uniunii.

Această ediție a MODEX este găzduită de Ministerul Afacerilor Interne din România, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, cu sprijinul tuturor structurilor aflate în componența Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență (SNMSU) și va avea loc în diferite locații din zona Bucureștiului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Programul MODEX din București este un exercițiu axat pe coordonarea și colaborarea modulelor medicale (EMT 1-3, AMP, MEDEVAC), iar datorită numărului mare de echipe și participanți, acesta este cel mai amplu și cel mai complex exercițiu medical, pe module, din cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă.

În acest exerciţiu sunt implicaţi observatori și participanți din următoarele țări membre ale mecanismului, respectiv Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Malta, Norvegia, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie