Șefului Forțelor Terestre ale Armatei SUA: „Vom reloca mai multe forțe în regiunea Marii Negre, în România în mod particular”

Șefului Forțelor Terestre ale Armatei SUA: Vom reloca mai multe forțe în regiunea Marii Negre, în România în mod particular

Șefului Forțelor Terestre ale Armatei SUA, generalul James C. McConville a reconfirmat vineri la sediul Ministerului Apărării Naționale, că mai multe trupe americane urmează să fie relocate în zona Mării Negre, în special în România.

Oficialul armatei americane nu a dezvăluit numărul soldaților americani care urmează să ajungă în România, nici unde urmează să fie relocați. A precizat că unul dintre scopurile vizitei sale în România este consultarea cu oficialii români, și că în urma discuțiilor vor fi luate decizii în privința numărului și a zonei în care vor fi relocate trupele.

“În conformitate cu anunțul secretarului apărării, Mark Esper vom reloca mai multe forțe prin rotațieîn regiunea Marii Negre, în România, în mod particular.

Acest lucru simbolizează angajamentele continuue. Așa cum secretarul apărării, Esper, a spus deja, regiunea Mării Negre este critică pentru securitatea generală și pentru apărarea Europei. România este un aliat cheie al SUA și al NATO. Suntem onorați să avem un aliat puternic”, a precizat generalul american. Acesta a invocat totodată angajamentele asumate de România în Irak și în Afganistan.

Întrebat câți militari americani vor sosi în România, generalul James C. McConville a spus că unul dintre scopurile acestei vizite este de a determina unde ar putea fi cea mai buna locație si numarul exact al militarilor.

O parte dintre soldații americani retrași dinGermaniaar putea fi mutați în România, Polonia și Țările Baltice

Secretarul american al Apărării, Mark Esper a precizat că oparte din trupele americane care vor fi retrase dinGermaniaar putea ajunge, prin rotație, în România,Poloniași în Țările Baltice, a anunțat

„Ne dorim să ducem mai multe forțe în regiunea Mării Negre, mai ales în România”, a declarat Esper, la Institutul Aspen, potrivit publicațieiStars and Stripes. Totodată, oficialul american a precizat că Pentagonul dorește să trimită mai multe forțe în Statele Baltice și în Polonia. Totul, în contextul în careSUAse pregătesc să retragă trupe de pe teritoriul Germaniei.

Sursa citată menționează că, în ultimii ani, Armata americană a investit foarte mult în România, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, laBaza Aeriană Campia Turzii și la un centru al Forțelor Aeriene, aflat în pregătire.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourilor fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI