Şeful SIF Muntenia încasează mii de euro lunar, în timp ce Hala Obor pe care o deţine societatea e un dezastru sanitar şi va fi închisă de ANPC (VIDEO)
ANPC a decis închiderea temporară a 14 operatori economici şi a propus închiderea Halei Obor din Capitală, parte a pieţei Obor, vreme de șase luni, din cauza abaterilor repetate constatate.
Compania Ci-Co a menţionat că va implementa de urgenţă măsurile de remediere. Între timp, Nicuşor Marian Buică, șeful SIF Muntenia, care controlează Ci-Co, încasează mii de euro lunar.
Nereguli constatate la Hala Obor, în vreme ce șeful SIF Muntenia încasează mii de euro pe lună
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a propus închiderea pentru șase luni a Halei Obor, invocând „săvârşirea repetată a unor abateri sancţionate de organele de control în decurs de 6 luni de la prima constatare”.
Anterior, Ci-Co Bucureşti, compania care închiriază depozite în Capitală, a anunţat că s-a dispus „oprirea temporară a prestării serviciilor de către operatorul economic până la remedierea deficienţelor constatate”. Firma a mai precizat că va lua măsuri de urgență de remediere pentru a fi ridicată oprirea temporară.
Ci-Co este controlată de SIF Muntenia, administrată la rândul său de SAI Muntenia, informează ZF.
SIF Muntenia e condusă din poziţia de director general de Nicuşor Marian Buică, cel care este director general şi al administratorului SAI Muntenia.
Buică e la cel de al doilea mandat de director general al SAI Muntenia, primind mii de euro pentru cele două funcţii.
„Comisionul de administrare al Administratorului aferent exerciţiului financiar 2021 a fost în sumă de 52,9 milioane lei, reprezentând 2,87% din activul net mediu, respectiv 2,76% din activul total mediu al Societăţii în anul 2021”, conform raportului anual al SIF Muntenia.
Neregulile constate de ANPC la Hala Obor
Hala Obor e cea mai mare piaţă din România. În primăvară, ANPC a constatat abateri la 38 din 39 de operatori economici care-și desfășoară activitatea acolo şi a aplicat amenzi în valoare de aproape jumătate de milion de lei.
Printre neregulile constatate de ANPC s-au numărat:
- comercializarea de produse expirate, fără documente de provenienţă a mărfii
- vânzarea de produse alimentare cu starea termică modificată
- nerespectarea condiţiilor de păstrare pentru produsele din peşte şi fructe de mare
- utilizarea unor vitrine cu resturi de produse, mucegai, scurgeri de lichide, cu praf în zona ventilatoarelor, cu grad avansat de uzură, insecte moarte
- frigidere neigienizate
- neafişarea în mod vizibil a preţurilor produselor.