Șeful Serviciului Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei s-a pensionat la vârsta de 47 de ani

Publicat: 14 03. 2022, 22:18
Foto: Poliția Română / Facebook

Polițiștii continuă să părăsească sistemul imediat ce împlinesc vârsta legată de pensionare și întrunesc condițiile legale pentru a înceta activitatea. Unul dintre aceste cazuri este și șeful Serviciului Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei, comisarul-șef Gabriel Șchiopu, scrie Bugetul.ro.

Potrivit sursei citate mai sus, comisarul – șef Gabriel Șchiopu are 47 de ani și s-ar număra printre polițiștii care s-ar fi pensionat.

Un șef din Poliția Capitalei s-a pensionat la 47 de ani

Comisarul – șef al Serviciului Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei, Gabriel Șchiopu s-ar fi pensionat la vârsta de 47 de ani, iar în locul său a fost numit Ionuț Stan. Potrivit sursei citate, informația a fost confirmată inclusiv de Biroul de Presă Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Bugetul.ro a precizat că a încercat să îl contacteze pe fostul șef Gabriel Șchiopu, însă acesta ar fi avut telefonul închis.

Fostul șef al SIC, acuzat că ar fi falsificat un document secret

Acuzațiile au fost lansate în 2021, de către fostul șef al Serviciului de Poliție Centrul Vechi, comisarul Cristian Ghica. La acel moment, Șchiopu era superiorul său ierarhic, fiind șef al Poliției Sectorului 3, iar Ghica l-a acuzat de mai multe infracțiuni, potrivit sursei citate mai sus, printre care și falsificarea unui document secret, pe care acesta l-ar fi pierdut.

Nu a fost nevoie de plângere, pentru că acest incident de securitate a fost sesizat de adjunctul domnului Șchiopu, în momentul în care a fost efectuată inventarierea documentelor clasificate. Practic, a fost luat fiecare document clasificat și inventariat. Fiecare în parte. Ei bine, lucrarea asta nu s-a găsit, iar adjunctul domnului Șchiopu a constatat că lucrarea nu este cea reală, el fiind cel care a dat rezoluția inițială pe primul document, pe cel adevărat, atunci când Șchiopu era în concediu. A înțeles că documentul care i s-a prezentat este unul fals și dumnealui a făcut demersurile de sesizare. Sesizarea a fost făcută către Poliția Capitalei, iar ulterior trebuia să ajungă și la DIPI.

Cert e că sesizarea era făcută de adjunctul Marius Constantin. Două sesizări erau absolut inutile.

Au fost găsite vinovate secretarele. Documentele clasificate se predau altfel decât celelalte document. Mai exact, pe o condică. Se semnează de predare-primire pentru fiecare document în parte. Șchiopu a invocat faptul că celele două secretare nu i-au dat documentul în cauză înregistrat. Și atunci, el nu nu a făcut decât să solicite înregistrarea documentului acum, el fiind emis la momentul respectiv.

A făcut un raport în sensul ăsta, scoțându-le vinovate pe secretare, după care, așa cum am spus, a apărut documentul real, iar, bineînțeles, din momentul ăla, toată apărarea lui cu înregistrarea tardivă a documentului a căzut.

Practic, erau două documente identice, cu numere de înregistrare identice, iar unul dintre ele era, bineînțeles, contrafăcut.

După ce raportul ăsta i s-a prezentat lui Berechet, de către adjunct, a avut loc o discuție între ei și probabil asta a fost modalitatea pe care au găsit-o: să execute una dintre secretare, care e personal civil și e ușor de eliminat. Cert este că, odată cu apariția documentului real și prin postarea făcută de mine, nu văd cum ar mai putea acoperi oala, să zic așa.
Incidentul este semnat în urmă cu trei săptămâni. Din păcate, nu s-a întâmplat absolut nimic, până când am postat eu, iar lucrurile s-au inflamat și au început cercetările. Inclusiv, astăzi (n.r. – marți) s-au efectuat cercetări”, a declarat Cristian Ghica la acel moment, pentru sursa citată mai sus.

Când ar fi fost contactat de Bugetul.ro pe acest subiect, în 2021, Gabriel Șchiopu ar fi refuzat să ofere declarații presei.