Șeful Serviciului Grupări Infracționale Violente: Șefi din Poliția Capitalei au făcut presiuni să nu ne atingem de interlopi. Ni s-a interzis colaborarea cu DIICOT (VIDEO)

Publicat: 13 08. 2020, 17:22

Răfuiala interlopilor scoate la iveală şi răfuiala poliţiştilor! Ofiţerii Serviciului Grupări Infracționale Violente acuză faptul că sunt sabotați chiar din interior în activităţile de cercetare îndreptate împotriva clanurilor interlope. Seful serviciului sustine că până şi colaborarea procurorilor DIICOT cu ofițerii de la Serviciul anti-clanuri a fost afectată de o serie de presiuni din partea unor șefi din Poliția Capitalei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Interlopii şi-au creat relaţii în Poliţie

“Din 2013, cand am fost infiintati, am inteles sa avem o abordare completă și complexă. Am înțeles să lucrăm la 360 de grade, spunem noi, să avem în atenția atât infracțiunile judiciare, cât și infracțiuni din sfera economică, din sfera crimei organizate sau infracțiunii de corupție.

Totul s-a schimbat la inceput de 2019 cand comanda Politiei Capitalei a fost inlocuita. La comanda era comsiar sef Miron si director general comisar sef Radu Gavris care, din ianurie ne-au solicitat clar si vehement sa incetam activitatile efectuate la nivel DIICOT.

Nu pot sa va spun argumentele, eu am intrebat în toată această perioadă: sa mi se spuna concret cu ce gresim si de ce aceasta solicitare, nu mi s-a raspuns niciodata, mi s-a spus ca sunt incapatant și că nu inteleg solicitările Poliției Capitalei, ca nu imi va fi bine daca nu inteleg sa fac lucru, ceea ce s-a vazut pe tot parcursul anului 2019”, a declarat Marius Andrei, șef Serviciu Grupări Infracționale Violente.

Încãpãțânarea sefului serviciului „anti-clanuri” a fost perceputã ca un strigãt de luptã. Motiv pentru care superiorii au încercat orice ca sã le fie fãcut pe plac.

“In luna februarie mi s-a propus de catre conducerea Capitalei o functie mai mare in alta structura, dar am refuzat pentru că mi-am dat seama ca e o cumparare.

Au continuat cu controale inopinante, atentionari, presiuni si alte ingerinte pentru sa se incerca discreditarea mea.

Poate daca activitatea noastra ar fi continuat la fel ca pana in 2019, poate ar fi fost prevenite anumite evenimente”, a mai spus Marius Andrei, șef Serviciu Grupări Infracționale Violente.

Ofiţer operativ: nu am fost lăsaţi să ne atingem de „peştii” mari

Comportamentul sfidator al sefilor Miron si Gavris a continuat si cu restul subalternilor. Moment în care, activitatea serviciului a fost vizibil afectata, iar dosare în colaborare cu DIICOT, au fost încetate.

“Din moment in care la conducere la IGPMB a venit domnul Miron si domnul Gavris, acestia au spus ca viziunea lor e paralela cu a noastra si pentru a ne aduce pe calea dorita de ei se va impune imputernicirea a doi sefi de birou din alte structuri. Sefii imputernici au venit la noi si au spus ca vor sa invete, lucrul care mi se pare inadmisibil la conducere.

Vazand ca nu e cum sperau, cei doi au avut o atitudine persiflanta fata de noi, ne chemau la sedinte de doua ori pe zi, ne chemau si spuneau buna ziua si la revedere si spuneau ca o fac pentru ca pot. Imputernicirile lor au fost prelungite nelegal, ca idee, de fiecare data. Cand seful de serviciu era in concediu, ei ne reaminteau ca tot ce se intampla e din cauza lui.

Ni s a interzis clar orice delegare cu DIICOT. Mai mult, doua dintre delegari ne-au fost incetate de DIICOT, dosare ce aveau legatura cu traficul de droguri de mare risc’, a spus un ofițer sub acoperire din cadrul Serviciului Grupări Infracționale Violente.

Contactat telefonic de reporterii B1TV, comisarul șef Radu Gavriș nu a dorit sã comenteze acuzațiile.