Șeful secției ATI din SCJU Sibiu susține că asigurarea oxigenului este urgența numărul unu

Șeful secției ATI din SCJU Sibiu susține că asigurarea oxigenului este urgența numărul unu

În Sibiu au intrat în vigoare, începând de astăzi, o serie de noi măsuri restrictive, dar și carantina,în vederea combaterii efectelor pandemiei de COVID-19. Totuși, șeful secției de ATI a Spitalului Județean Sibiu susține că una dintre cele mai mari rugențe ale unității medicale este asigurare, la concentrație aoptimă, a oxigenului pentru pacienții internați în terapie intensivă.

Începând de astăzi, cetățenii potieși din case doar cu o adeverință pe proprie răspundere. PrefecturaSibiua publicat, vineri seară, modelul documentului cu care oamenii vor putea să meagă la cumpărături, la serviciu, la spital sau să acorde îngrijire copiilor sau vârstnicilor.

Oxigenul, cea mai mare necesitate a secției ATI din Sibiu

Spitalul Clinic Județean Sibiu are o stație proprie de oxigen, achiziționată în urmă cu câțiva ani, însă odată cu pandemia și suplimentarea numărului de locuri la ATI, aceasta ar fi devenit insuficientă pentru pacienții internați, iar unitatea medicală ar avea în prezent nevoie urgență de o a doua stație de oxigen, după cum a precizat medicul Mihai Sava, pentru Agerpres.

„Cel puţin o staţie ar fi benefică şi trebuie neapărat, dar trebuie revăzută şi instalaţia, tuburile, deci infrastructura (…) dar pentru asta ar trebui consultaţi nişte oameni care se ocupă cu instalaţii de oxigen de genul acesta, oameni specializaţi. Dar părerea mea este că şi dacă se pune staţia de oxigen, (…) instalaţia fiind atât de lungă, fiindcă în ultimele luni s-au pus puncte de livrare a oxigenului, deci console din acelea prin care se livrează oxigenul la foarte multe paturi din spital, ceea ce este un lucru foarte bun, dar nu s-a ţinut cont de faptul că în felul acesta s-au prelungit foarte mult ţevile. (…) E ca şi când ai avea o ţeavă de apă şi ai două robinete, dacă mai pui cinci robinete nu îţi mai vine apă cu acelaşi debit pe fiecare robine”, a declarat el, pentru sursa citată mai sus.

Instalația trebuie să fie calibrată în mod corect

Totodată, medicul de la Sibiu subliniază faptul că o a doua stație de oxigen ar trebui inițial calibrată de un specialist, care să se asigure că totul funcționează în parametrii optimi.

„Pentru instalaţii de oxigen (….) trebuie solicitat cineva, că există firme în România care se ocupă de distribuţia de oxigen şi chemat specialist de la firma respectivă să calculeze ce număr de consumatori poate să ducă o anumită staţie de oxigen. (…) S-au făcut foarte multe posturi pe livrare de oxigen la Medicală, Infecţioase, ORL, Oftalmologie, paturi cu posibilitate de livrare de oxigen, dar în felul acesta s-a crescut foarte mult consumul pe o staţie subcalibrată. Staţia era calibrată pentru consumul de dinainte. Staţia respectivă a funcţionat foarte bine până acum„, a mai adăugat medicul, potrivit Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`