Șeful Poștei: „4,6 milioane de decizii de recalculare a pensiilor vor fi distribuite în termenul stabilit” / Ce se întâmplă dacă poștașii nu-i găsesc pe beneficiari acasă (VIDEO)

Șeful Poștei: „4,6 milioane de decizii de recalculare a pensiilor vor fi distribuite în termenul stabilit” / Ce se întâmplă dacă poștașii nu-i găsesc pe beneficiari acasă (VIDEO)
Sursa foto simbol: Pixabay

Valentin Ștefan, directorul Poștei Române, a dat asigurări că toate cele 4,6 milioane de decizii de recalculare a pensiilor vor fi distribuite în termenul stabilit de două săptămâni. Acesta a explicat și ce se va întâmpla dacă poștașul nu găsește acasă beneficiarul unei astfel de decizii.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Gabriela Mihai pe B1 TV.

Șeful Poștei Române, despre distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor

„Azi (vineri, 16 august) e prima zi în care începe această distribuire a deciziilor. Noi avem de distribuit puțin peste 4.600.000 de decizii în aproximativ 10 zile, așa că ne-am propus să distribuim cam 500.000 de decizii în fiecare zi. Ne așteptăm să distribuim puțin mai multe în primele zile, astfel încât să rămână o presiune mai mică pe salariații companiei, dar și pe beneficiari către finalul perioadei”, a declarat Valentin Ștefan.

Întrebat ce se va întâmpla dacă poștașul nu găsește acasă beneficiarul deciziei de recalculare, Ștefan a răspuns: „Vom avea o a doua încercare două zile mai târziu și dacă nici atunci nu găsim pe nimeni acasă, documentul va fi lăsat prin cel mai apropiat oficiu poștal și va rămâne acolo timp de 20 de zile calendaristice. (…) Deși aceste decizii sunt nominale, noi le putem da și apropiaților beneficiarului, atât timp cât fac dovada că locuiesc la aceeași adresă. Pot fi inclusiv rude mai îndepărtate”.

Șeful Poștei Române a mai precizat că pentru această procedură au fost mobilizați toți angajații. Ștefan e convins că două săptămâni sunt suficiente pentru distribuirea tuturor deciziilor de recalculare.

Cu cât se măresc pensiile

Simona Bucura Oprescu (PSD), ministrul Muncii, a explicat, miercuri, cu cât vor crește pensiile: „Avem 1.960.012 pensii majorate între 1 şi 500 de lei, 1.033.580 de pensii majorate cu sume între 501 şi 1.000 de lei, 721.360 de pensii majorate între 1.001 lei şi 2.000 de lei, 83.637 de pensii majorate între 2.001 lei şi 3.000 de lei şi 7.681 de pensii majorate cu peste 3.000 de lei”.

Peste 84.000 de români vor avea pensiile la fel, iar în cazul a 720.000 le vor fi înghețate pensiile în următorii doi ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:55 - Din ce este făcută celebră ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui