Șeful Poliției Române: Tablourile furate din Olanda au fost în România, însă în prezent nu știm unde se află

Șeful Poliției Române: Tablourile furate din Olanda au fost în România, însă în prezent nu știm unde se află

Detalii noi în dosarul tablourile furate, din Olanda, în valoare de 60 de milioane de euro. Celebrele panze au fost o perioadă în România. Informaţia a fost confirmată de şeful Poliţiei Române, însă în acest moment, anchetatorii nu ştiu unde ar putea fi ascunse. Pentru a da de urma tablourilor, anchetatorii fac audieri maraton, iar suspectii au fost testați cu poligraful.

Tot felul de ipoteze au apărut încă din momentul în care s-a aflat că presupuşii hoţi ai tablourilor au fost reţinuţi. Pentru prima oară de la arestarea suspecţilor, Petre Tobă, şeful Poliţiei Române a declarat:„Pot să vă spun că la un moment dat, am certitudinea că o parte din aceste tablouri au fost în România

Se pare că  tablourile de zeci de milioane de euro furate din Olanda au fost scoase din ramele în care se aflau şi ţinute o perioadă în localitatea Măcin, „în pungi de un leu”. Pentru că hoţii nu ştiau valoarea exactă a tablourilor, le-ar fi păstrat până ar fi reuşit să stabilească un preţ. Nici nu e de mirare, ţinând cont de faptul că hoţii confundau numele pictorilor.

Autorităţile olandeze au transmis o solicitare procurorilor care instrumentează dosarul privind furtul de tablouri din Rotterdam. Aceştia cer predarea celor trei suspecţi, pentru continuarea anchetării şi judecării lor în sistemul judiciar olandez. Furtul celor şapte tablouri din muzeul Kunsthal din Rotterdam a durat două minute. În acest timp, hoţii au păcălit mecanismul de închidere a uşilor, care a dezactivat automat şi sistemul de securitate cu raze laser.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`