Șeful Poliției Române anunță primele măsuri în cazul incidentelor violente din ultimele zile / Liviu Vasilescu: ”Infracționalitatea din perioada sărbătorilor Pascale a scăzut” (VIDEO)

Șeful Poliției Române anunță primele măsuri în cazul incidentelor violente din ultimele zile / Liviu Vasilescu: ”Infracționalitatea din perioada sărbătorilor Pascale a scăzut” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Șeful Poliției Române, chestor principal Liviu Vasilescu, a anunțat luni că, în urma incidentelor violente care au avut loc în ultimele zile în țară, au fost arestate preventiv 4 persoane din Hunedoara, și au fost reținute 8 persoane din Brașov și 11 din București.

”Până la acest moment la Hunedoara s-a dispus arestarea preventivă față de 4 persoane, la Brașov s-a dispus reținerea a 8 persoane, iar la București, până în acest moment s-a dispus măsura reținerii pentru 11 persoane, care vor fi prezentate cu propunere de arestare preventivă. În toate aceste cazuri, cercetările continuă sub coordonarea unităților de parchet competente”, a anunțat șeful Poliției Române, dând asigurări că toți cei implicați vor fi trași la răspundere.

Totodată, în aceste cazuri au fost aplicate 50 de sacnțiuni contravenționale persoanelor care au participat la evenimente.

Șeful Poliției Române:Infracționalitatea din perioada sărbătorilor Pascale a scăzut față de anii trecuți

În același timp, chestorul Liviu Vasilescu a precizat că față de anii trecuți, infracționalitatea a fost în scădere în perioada Sărbătorilor Pascale.

”Infracționalitatea din perioada sărbătorilor Pascale a scăzut cu 17% față de anul trecut, cu 10% față de anul 2018. Trendul descedent se menține și privind faptele comise cu violență, unde înregistrăm o scădere de 47% față de anul trecut și de 21% față de 2018”, a mai spus Liviu Vasilescu.

14.000 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare

Șeful Poliției Române a mai spus că în ultimele zile au acționat 14.000 de polițiști, alături de celellate structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale. Oamenii legii au efectuat 848 de acțiuni și au intervenit la aproape 10.000 de evenimente sesizate de cetățeni sau constatate în teren. 8.500 dintre acestea au fost sesizate prin intermediul numărului unic de urgență 112.

În această perioadă, polițiștii au aplicat 24.000 de sancțiuni contravenționale din care peste 14.000 pentru nerespectarea ordonanațelor militare.

Incidente violente în București, Ploiești și Săcele

Amintim că ultimele zile au fost marcate de o serie de incidente violente. Polițiștii și jandarmii au intervenit în cartiere dinBucurești, Ploiești și Săcele pentru a aplana conflictele izbucnite pe fondul consumului de alcool. Oamenii legii au fost atacați de scandalagii și au fost nevoiți să tragă focuri de armă în plan vertical pentru a calma spiritele.

În cartierul Rahova din Capitală, zeci de oameni au ieșit să petreacă în plină stradă, duminică, în ciuda restricțiilor impuse de autorități. Mai multe persoane, aflate sub influența băuturilor alcoolice au făcut scandal, câteva zeci dintre ele fiind conduse la audieri după intervenția oamenilor legii.

Scandal a fost și în cartierul Mimiu de la periferia orașului Ploiești. Însoțiți de mascați, polițiștii au încercat să calmeze spiritele, însă au fost întâmpinați cu obiecte aruncate în direcția lor.

Cele mai grave violențe au fost înregistrate însă în orașul Săcele, din județul Brașov, acolo unde mai multe familii s-au luat la bătaie cu furci, topoare și bâte, iar un șofer a vrut să intre cu mașina în rivali. Scandalagii s-au năpustit cu tot ce aveau la îndemână asupra mașinii, iar polițiștii au fost nevoiți să tragî mai multe focuri de armă în plan vertical pentru a aplana conflictul.

Polițiști atacați cu pietre la Hunedoara

Primul incident de acest fel a avut însă loc, sâmbătă, în cartierul Micro 6 din municipiul Hunedoara. Acolo, polițiștii au fost atacați cu pietre și alte obiecte contondente de mai multe persoane înfuriate pentru că un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice și fără documente asupra lui a fost reținut.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`