Șeful LPF, Gino Iorgulescu, spune că anchetarea lui Mitică Dragomir afectează imaginea fotbalului românesc

Șeful LPF, Gino Iorgulescu, spune că anchetarea lui Mitică Dragomir afectează imaginea fotbalului românesc

Faptul că Dumitru Dragomir este cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani nu face deloc bine fotbalului, este de părere actualul şef LPF, Gino Iorgulescu. Între timp, procurorii care au cerut arestarea lui Dumitru Dragomir au descris metoda prin care s-ar fi delapidat trei milioane de euro din conturile LPF în momentul în care s-au vândut drepturile TV ale meciurilor de fotbal. Mai exact, Dragomir ar fi mandatat firma Capital Properties să descopere clienţi pentru achiziţionarea drepturilor TV pentru trei sezoane.

Actualul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, spune că cercetarea lui Dumnitru Dragomir afecetează imaginea fotbalului românesc.

”Domnul Dragomir face, în vreun fel sau altul, parte din familia fotbalului românesc. Pentru imaginea fotbalului românesc nu face bine”

Cert e că Mitică Dragomir este cercetat în libertate pentru evaziune şi spălare de bani, iar procurorii au descoperit şi metoda prin care cel supranumit „Oracolul din Bălceşti” ar fi delapidat conturile Ligii profesioniste de Fotbal.

Cu câteva zile înainte ca firma Capital Properties să fie mandatată de Dumitru Dragomir pentru găsirea de clienţi la drepturile TV pe trei sezoane, societatea a fost preluată de Mihai Corbu care iniţial deţinea 50% din părţile sociale. Şi a apărut cumpărătorul de la RCS-RDS, care a trimis o ofertă direct Ligii fără a implica firma intermediară, potrivit jurnaliştilor de la Adevărul.

Procurorii susţin că negocierile s-au purtat între reprezentanţii societăţii interesate şi Dumitru Dragomir, asistat de avocaţi. După finalizarea lor, a fost răsplătită şi munca intermediarului. Mai exact, Mitică de la Ligă a dispus efectuarea plăţii către Capital Properties SRL a sumei de 12 milioane de lei, un comision pentru intermedierea fictivă.

”Din societatea administrată de Corbu şi Arhire, suma de bani a fost transferată în cele din urmă, în baza unor servicii fictive, în conturile unor societăţi-fantomă deţinute de mai mulţi indivizi. Apoi, sumele de bani au fost scoase în numerar şi însuşite de inculpaţii Corbu Mihai şi Radu Arhire”, notează procurorii.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`