Șeful Eximbank, Traian Halalai, audiat joi în calitate de martor în dosarul EximAsig (VIDEO)

Șeful Eximbank, Traian Halalai, audiat joi în calitate de martor în dosarul EximAsig (VIDEO)
Foto: zf.ro

Președintele executiv al Eximbank, Traian Halalai, a fost audit joi la DNA, în calitate de martor, în dosarul EximAsig, susține acesta.

Halalai conduce banca din anul 2012, când a fost instalat de fostul premier Victor Ponta.

Șeful Eximbank și-a început cariera în sistemul bancar în urmă cu 20 de ani, lucrând ca dealer în cadrul fostei bănci de stat Bancorex.

Potrivit jurnaliștilor Hotnews care au contactat reprezentanții BNR în legătură cu audierea lui Halalai, aceștia au declarat că „dacă riscul reputațional se materializează, vom lua măsuri care pot merge până la ridicarea mandatului”.

De altfel, și instituția bancară a transmis un comunicat în care se precizează faptul că Halalai „a fost citat în calitate de martor într-un dosar privind activitatea precedentă a Companiei de Asigurare-Reasigurare Exim Bank, al căreiacționat majoritar este EximBank. În aceste condiții, orice alte informații publicate pe acest subiect sunt pur speculative, neconforme cu realitate și au tentă de dezinformare publică”.

Conform declarației sale de avere, Halalai a avut anul trecut un salariu lunar de 32.000 de euro.

Pe lângă acești bani, Halalai a mai câștigat și alți 6.000 de euro.

Oficialul a mai trecut și împrumuturile luate, unul de la Kouninis Efstathios, fost adjunct de la Banca Românească, și Kitsopanos Alexandros, fost director de risc.

Șeful Eximbank, Traian Halalai, audiat joi în calitate de martor în dosarul EximAsig

#DIRECT_ONE_yfn9o1#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`