CORONAVIRUS | Directorul Direcției Control și Integritate din cadrul Ministerului Sănătății, testat pozitiv

CORONAVIRUS | Directorul Direcției Control și Integritate din cadrul Ministerului Sănătății, testat pozitiv
Foto: Inquam Photos/George Calin

Directorului Direcției Control și Integritate din cadrul Ministerului Sănătății a fost infectat cu noul coronavirus, acesta fiind internat, în prezent, la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, potrivit unei informări a instituției.

Anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți

Directorului Direcției Control și Integritate din cadrul Ministerului Sănătății se afla internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța când a fost testat pozitiv. Ulterior, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

În acest caz s-a început ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți”, transmite Ministerul Sănătății, care a mai menționat că șeful corpului de control al Ministerului Sănătății este, în prezent, asimptomatic.

În cadrul Ministerului Sănătății vor fi luate măsuri de dezinfecție.

Ministrul Nelu Tătaru, testat negativ

După diagnosticarea șefului corpului de control al Ministerului Sănătății, sâmbătă dimineață, ministrului Nelu Tătaru I s-au prelevat probe pentru un nou test COVID-19.

”Menționăm că testul la COVID 19 al ministrului Nelu Tataru e negative”, a informat instituția.

Reamintim că, mai mulți oficiali ai Guvernului au fost testați pentru noul coronavirus după ce senatorul Vergil Chițac a fost testat pozitiv. Pe numele acestuia s-a deschis un dosar penal pentru că nu a stat izolat la întoarcea în țară de la Bruxelles și a infectat alte persoane.

Asistentă medicală din Constanța, ucisă de coronavirus

Joi, autoritățile au anunțat primul deces al unui cadru medical din România. Este vorba de o asistentă medicală din Constanța, în vârstă de 54 de ani, revenită din Turcia pe data de 13 martie. Aceasta a fost testate pozitiv pe 19 martie.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, aceasta nu a lucrat în spital și nu a lucrat cu pacienți cu Covid-19.

Bilanțul persoanelor infectate în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, că 3.613 de oameni au fost testați pozitiv. Dintre aceștia 141 s-au stins din viață.

Dintre cei infectați, cele mai multe cazuri sunt din județul Suceava, respectiv 967. Acest lucru a dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar și a 8 comune limitrofe.

Pentru moment, 119 de pacienți sunt internați la ATI.

Momentan, 329 de persoane au fost declarate vindecate.

În Constanța, 110 persoane au fost infectate cu noul coronavirus.

Bilanțul românilor din diaspora depistați cu Covid-19

Conform comunicatului emis de Grupul de Comunicare Strategică, 317 de cetățeni români din diaspora au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, respectiv 129 în Spania, 152 în Italia, 15 în Franța, 8 în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA.

În acest context, de la începutul pandemiei de Covid-19, care a izbucnit în China, la sfârșitul anului 2019, și până la acest moment, 26 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franța, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania și unul în Germania, s-au stins din viață.

Numărul persoanelor infectate a depășit un milion la nivel mondial

Joi, numărul persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus la nivel mondial a depăsit un milion de cazuri.

În prezent, peste 1.127.000 de persoane au fost infectate de acest virus.

Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 59 de mii , iar peste 234 de mii s-au vindecat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`