Șeful Corpului de Control al ministrului Sănătății, care nu a găsit probleme la Spitalul Sf Pantelimon, a demisionat (VIDEO)

Șeful Corpului de Control al ministrului Sănătății, care nu a găsit probleme la Spitalul Sf Pantelimon, a demisionat (VIDEO)
Spitalul Sf. Pantelimon din București, 8 august 2024. Inquam Photos / George Călin

Sorin Luca, șeful Corpului de control al ministrului Sănătății, care în aprilie a făcut verificări la Spitalul Sf Pantelimon și a constatat că nu sunt probleme, a demisionat. Anunțul a fost făcut miercuri de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), înaintea ședinței de guvern.

Rafila, despre demisia lui Luca

„Șeful Corpului de control a demisionat pentru că a considerat că în urma acestei probleme extrem de grave care s-a întâmplat la Spitalul Pantelimon, el fiind cel care a participat acolo, e cazul să demisioneze”, a declarat Alexandru Rafila.

Întrebat dacă Sorin Luca l-a informat greșit despre ce se petrece la Spitalul Sf Pantelimon, ministrul a răspuns: „Nu m-a informat greșit. A considerat că e oportun să-și dea demisia într-o astfel de situație”.

Sorin Luca fusese numit în funcție de Alexandru Rafila în martie 2022, acesta fiind specializat în expertiza medicală a capacității de muncă.

Rafila, despre Corpul de control de la minister: Sunt acolo economiști sau juriști

Amintim că, după reizbucnirea scandalului privind morțile suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon, întrebat de ce Corpul său de control n-a găsit nimic greșit la verificările din primăvară, ministrul Rafila a răspuns: „Ministerul poate verifica proceduri administrative, din punct de vedere al tratamentului nu au specializare, sunt acolo economiști sau juriști, au verificat modul în care organizarea internă a spitalului a respectat procedurile, a verificat situația care a dus la informația că pacienții au putut să fie tratați necorespunzător”.

Însă europarlamentarul USR Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, l-a contrazis pe Rafila. Pe 8 august, Voiculescu susținea că: „Domnul Rafila spune că oamenii săi din Corpul de Control nu au găsit nimic la spitalul Sf. Pantelimon pentru că „sunt economiști sau juriști”. FALS! Potrivit informațiilor publice, în control au fost Sorin Luca și Octavian Melintescu. În fapt, șeful Corpului de control și al misiunii de control, domnul Sorin Luca este medic. Dr. Sorin Luca”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)