Șeful Casei de pensii: Din calculele de până acum, peste 3 milioane de pensionari vor primi bani în plus la recalculare. Deciziile vor fi distribuite de poștași tuturor pensionarilor, personal, de la mijlocul lunii august (VIDEO)

Șeful Casei de pensii: Din calculele de până acum, peste 3 milioane de pensionari vor primi bani în plus la recalculare. Deciziile vor fi distribuite de poștași tuturor pensionarilor, personal, de la mijlocul lunii august (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a declarat marți, pentru B1 TV, că începând de la mijlocul lunii august pensionarii vor primi personal de la poștași deciziile de recalculare a pensiilor. Niciunul dintre ei nu va primi mai puțini bani după recalculare.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Talk B1”, moderată de Gabriela Mihai pe B1 TV.

Baciu: Nicio pensie nu va scădea

„După această recalculare, nimeni nu va avea niciun minus pentru că avem un principiu clar în lege că dacă din calculul pe noua formulă din lege există un cuantum mai mic decât cel aflat în plată, rămâne cuantumul pensiei cel mai avantajos în plată. Deci nimeni nu va pierde la pensie, eventual marea majoritate vor avea majorări”, a declarat Daniel Baciu.

Acesta a precizat că încă de săptămâna trecută a început, la nivelul caselor teritoriale de pensii, trimiterea către Poșta Română a deciziilor de recalculare pentru a fi distribuite mai departe pensionarilor. Un milion de decizii deja au fost trimise Poștei.

Pensii mai mari pentru 3 milioane de oameni

În acest moment sunt 4,8 milioane de pensionari. Toți vor primi aceste decizii de recalculare începând din 16 august. Plicurile se înmânează personal titularilor, nu se pun pur și simplu în cutia poștei.

Potrivit lui Daniel Baciu, „creșterile sunt substanțiale” în cazul pensionarilor care au un stagiu de cotizare mai mare de 25 de ani și unde intervin punctele de stabilitate.

Totodată, din calculele de până acum rezultă că peste 3 milioane de pensionari vor primi bani în plus, în funcție de istoricul profesional al fiecăruia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:41 - Avocații lui Vlad Pascu îi acuză pe tinerii decedați în accidentul din 2 Mai. Motivul invocat de ei
18:27 - Oana Țoiu (USR): Casele de pensii și Ministerul Muncii să-și repare propria greșeală și să nu mai poarte oamenii prin tribunal, că asta e de un cinism incredibil (VIDEO)
18:15 - Bogdan Matei (PSD), despre recalcularea pensiilor persoanelor cu dizabilități: Cred că a fost o eroare, atunci când vorbim despre o formulă de calcul unitară. Ar fi trebuit să fie total diferit față de ceilalți pe principiul contributivității (VIDEO)
18:03 - Accident teribil în Vrancea. Un bărbat a murit după ce un TIR i-a lovit mașina
17:41 - Două cadavre găsite în Gura Portiței. Autoritățile au demarat operațiunea de recuperare
17:29 - Fenechiu (PNL): Nu toți pensionarii care se plâng au dreptate, dar sunt și solicitări îndreptățite. Problemele vor fi rezolvate, dar nu se poate face asta peste noapte (VIDEO)
17:27 - USR pune la dispoziția pensionarilor formularul prin care să ceară calculul din spatele deciziilor primite (VIDEO)
17:10 - Prețul exorbitant plătit de o turistă pe mezeluri și brânză, la o piață din Sardinia. Cum a fost păcălită
16:54 - Irineu Darău (USR), despre Legea pensiilor: PSD și PNL știau dinainte s-o adopte că e cu probleme / Majorările în multe cazuri nu acoperă inflația. E practic o manipulare aici (VIDEO)
16:52 - Anunț important pentru românii cărora li s-a majorat pensia în urma recalculării. Sergiu Bîlcea (PNL): “Vor continua să beneficieze de o majorare de la 1 ianuarie, în raport cu inflația pe anul 2023″ (VIDEO)