Șefa secției de Nefrologie de la Marie Curie: Mai avem 7 bebeluși internați, dintre care 3 la Terapie Intensivă. Copiii vor trebui supravegheați foarte atent după ce vor fi externați (VIDEO)

Șefa secției de Nefrologie de la Marie Curie: Mai avem 7 bebeluși internați, dintre care 3 la Terapie Intensivă. Copiii vor trebui supravegheați foarte atent după ce vor fi externați (VIDEO)

Doctorii de la spitalul Marie Curie din Capitală au dat detalii noi despre bebelușii internați cu sindromul hemolitic-uremic.

Potrivil celor transmise de Mihaela Bălgrădean, șefa secției de nefrologie a spitalului, la Marie Curie mai sunt internați 7 copii, dintre care 3 se află la Terapie intensivă, la 4 patru în secția de Nefrologie. Aceasta a transmis că parinții vor trebui să aibă foarte mare grijă de acești copii, după ce vor fi externați, deoarece vor avea nevoie de o urmărire evoluției funcțiilor renale.

„Aici mai avem 7 copii internați cu diagnosticul de sindrom hemolitic-uremic, dintre care 3 sunt la Terapie Intensiva, în stare staționară, cu dializă peritoneală, nu mai rău decât erau ieri. Iar ceilalți patru, care sunt pe secția de Nefrologie, doi au încă acest tratament, dializă peritoneală, iar ceilalți doi sunt fără dializă, și se simt din ce în ce mai bine de la o zi la alta.
Momentul externării este foarte important, dar el se leaga de cum părinții au inteles cum să urmărească această boală acasă. Se leagă de curajul pe care îl au părinții să aibă grijă de copii acasă.

Șefa secției de Nefrologie de la Marie Curie

#DIRECT_ONE_x9ht6i#

Aceasta este o boala care va fi urmărită multă vreme de acum încolo, poate chiar mai mult de un an. Pentru că trebuie urmarită evoluția funcției renale”

Doctora a mai informat și faptul că în România va veni o echipă de medici din străinătate pentru a încerca rezolvarea acestei crize.

„Echipa de medici străini o să vină la București, și după aceea, își vor stabili un program în funcție de cum evoluează starea micuților.
Vreau să punctez un lucru: în această boală, diagnosticul este eminamente clinic. Colegii noștrii și noi am învățat să recunoaștem semnele acestei boli încă din primele semne de gravitate.”

De asemenea, șefa secției de Nefrologie a spitalului a mai spus că pacienții care au fost externați vor avea nevoie de tratamente speciale acasă, exact ca în cazul oricărei persoane care suferă de boli digestive.

„Copiii care au fost externați nu au nevoie de tratamente acasă, dar or să aibă nevoie de o alimentație destul de strictă, care se adresează ca și altor boli digestive. Fiecare are tratamentul lui personalizat”, a Încheiat doctora.
x9ht6i

Urmăriți B1TV.ro și pe
`