Şefa Secţiei ATI de la Spitalul Sf Pantelimon anunţă că medicii renunță la demisii / Ea a dat vina pe presă: „Presiunea vine de la dvs. Suntem denigraţi ca specialitate medicală” (VIDEO)

Şefa Secţiei ATI de la Spitalul Sf Pantelimon anunţă că medicii renunță la demisii / Ea a dat vina pe presă: „Presiunea vine de la dvs. Suntem denigraţi ca specialitate medicală” (VIDEO)
Şefa secţiei ATI de la Spitalul Pantelimon, Florina Pompilian. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Florina Pompilian, șefa Secţiei ATI de la Spitalul Sf Pantelimon, a anunțat că medicii care au amenințat cu demisia au renunțat la demersul lor, dar acuză din nou presiuni publice. Pompilian a dat vina pe mass-media.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care opt din cei 12 medici au amenințat că demisionează din cauza presiunilor pe care le simt după ce două dintre colegele lor au fost reținute, apoi arestate sub acuzația că au provocat intenționat moartea unui pacient.

Şefa Secţiei ATI de la Spitalul Sf Pantelimon: Vedem cât de mare va fi presiunea, că nu se poate lucra în astfel de condiţii

„E o situaţie de criză și nu putem să renunţăm aşa, deodată. Suntem dispuşi să ne continuăm cu efort activitatea, cu rugămintea să ne lăsaţi să ne facem treaba! Pentru toată mass-media!

Cine e vinovat să plătească dacă se va demonstra. Dar suntem oameni care ne facem treaba corect. Noi salvăm oameni, deocamdată facem gărzi, vedem cât de mare va fi presiunea, că nu se poate lucra în astfel de condiţii. Nu şantajăm pe nimeni”, a declarat Florina Pompilian, după o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila (PSD).

Ea le-a făcut apoi reproșuri direct reporterilor: „Presiunea vine de la dvs. Suntem denigraţi ca specialitate medicală, ca şi colectiv, suntem denumiţi gunoaie umane”.

Rafila: Nu e vorba de niciun şantaj din partea corpului medical

Și ministrul Rafila a declarat că i-a convins pe medicii respectivi să nu demisioneze: „Nu e vorba de un şantaj din partea corpului medical, e vorba de presiunea foarte mare care se face pe ei, inclusiv în mass-media. Sunt oameni care fac gărzi, care salvează sute de vieţi şi nu pot să lucreze sub presiune şi mai ales de denigrare profesională şi umană. Am discutat cu ei aproape două ore. I-am convins să-şi continue activitatea în perioada următoare, dar trebuie să recunoaştem eforturile pe care le fac, să-i respectăm, că asta face posibil un act medical de calitate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`