Șefa secției ATI de la Maternitatea Bucur, diagnosticată cu COVID-19. Medicii susțin că nimeni nu a fost testat în 6 luni (VIDEO)

Șefa secției ATI de la Maternitatea Bucur, diagnosticată cu COVID-19. Medicii susțin că nimeni nu a fost testat în 6 luni (VIDEO)
Foto: Hepta.ro

Șefa secției de anestezie și terapie intensivă de la Maternitatea Bucur a fost testată pozitiv pentru COVID-19 și a fost internată la Spitalul „Victor Babeș”. Medicii de la Maternitatea Bucur așteaptă acum rezultatele anchetei epidemiologice de la Direcția de Sănătate Publică, dar și testarea personalului medical.

Din luna martie, Maternitatea Bucur a fost desemnată unitate supoer Covid. Dr. Rodica Ologu, șefa secției de anestezie și terapie intensivă ar fi început să se simtă rău, motiv pentru care a efectuat un test pentru SARS-CoV-2, iar rezultatul acestui a fost pozitiv. Aceasta ar fi un pacient simptomatic, iar în prezent este internată la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală. Urmează să fie testat tot personalul medical, dar în ultimele 6 luni, nu ar fi fost efectuat nici măcar un sigur test în rândul personalului medical al maternității, care a intrat în contact cu persoane infectate, după cum explică medicul Predilă, pe contul personal de Facebook.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Medicii de la Maternitatea Bucur susțin că în 6 luni nimeni nu a fost testat

Dr. Manuela Predilă, medic primar Obstetrică – Ginecologie la Maternitatea Bucur a postat un mesaj pe rețelele sociale în care a dat vestea, dar și-a explicat și nemulțumirea.

Aceasta explică faptul că personalul este format din ginecologi, iar ei nu au o specializare ca medici infecționiști.

Nu am scris niciodata decat in scopul de a ajuta , pe cât pot eu , sa fie mai bine . Pentru a face cunoscuta munca unor oameni profesionisti , dar modesti si tacuti. Pentru a arata emoțiile prin care am trecut prin pandemie mamici si medici , impreuna. Am spus ca de 6 luni Maternitatea Bucur este exclusiv COVID.

Am spus ca deși s au numit si alte maternitati COVID gravidele sunt refuzate cu motivații diverse si ajung tot la noi. Am spus ca nu suntem infectionisti , suntem toti ginecologi , si nu avem niciun infectionist care in 6 luni sa fi pus piciorul in Maternitate pentru a evalua pacientele. Am spus ca personalul COVID trebuie rotit, pentru ca expunerea repetate creste riscul contaminării. Noi de 6 luni nu am efectuat niciun act medical decat in costum de protectie PPE, care îngreunează cu mult manevrele medicale. Riscul este cu mult mai mare in specialitățile chirurgicale si ATI. Iata ca nu am fost auziti si inevitabilul s a produs.

Cu acordul personal al unui coleg deosebit , urez public sănătate și trimitem toate gândurile noastre MEDICULUI SEF SECTIE ANESTEZIE SI TERAPIE INTENSIVA , dr RODICA OLOGU – primul medic din Maternitatea Bucur SARS COV 2 + . Doamna dr e simptomatica si internata la Sp V Babes. In fiecare secunda alaturi de dvs , dna dr !!! Niciunul dintre noi nu mai putem gândi si vorbi altceva de când am aflat. Un om discret , generos, profesionist , mama a doua fetite care vor începe scoala in curand , mi a permis sa ii urez SANATATE in mod public. Suntem cu toții alaturi si sunt sigura ca nu numai noi. Așteptăm ancheta epidemiologica a DSP si testarea personalului medical. Pentru ca de 6 luni de cand suntem COVID nimeni din personalul Maternitatii Bucur nu a fost niciodata testat. Dna dr e internata de 24 de ore deja. SANATATE MULTA , dna dr Rodica Ologu!”, a scris medicul Manuela Predilă, de la Maternitatea Bucur.

Nu am scris niciodata decat in scopul de a ajuta , pe cât pot eu , sa fie mai bine . Pentru a face cunoscuta munca unor…

Publicată de Manuela Predila peDuminică, 6 septembrie 2020

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”