Ședința plenului CSM, programată pentru joi: Pe ordinea de zi se află și alegerea vicepreședintelui Consiliului

Ședința plenului CSM, programată pentru joi: Pe ordinea de zi se află și alegerea vicepreședintelui Consiliului
Foto: evz.ro

Președintele CSM, procurorul Oana Schimdt Hăineală, a anunțat că ședința plenului Consiliului Superior al Magistraturii a fost stabilită pentru joi, transmite Mediafax.

Pe ordinea de zi figurează și alegerea vicepreședintelui CSM, cei doi candidați pentru această funcție fiind Alina Ghica și Cristi Dănileț.

Împotriva celor doi candidați se află adunările generale ale judecătorilor de la curţile de apel şi judecătorii care au declanșat proceduri de revocare din Consiliul Superior al Magistraturii.

Întrebată dacă va figura pe ordinea de zi de joi şi punctul de vedere cerut de preşedintele Traian Băsescu, în şedinţa CSM din 4 ianuarie, Oana Schmid Hăineală a spus: „Nu am apucat încă să stabilesc cu secretarul general punctele de pe ordinea de zi a plenului de joi, vor fi afişate din timp potrivit regulamentului”.

În 4 ianuarie, preşedintele Traian Băsescu a afirmat că, potrivit articolului 134 din Constituţie, CSM trebuie să facă propunerile pentru funcţia de procuror general şi cea de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, el solicitând Consiliului să-i trimită un punct de vedere pe această temă, precizând că nu se grăbeşte.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`