Ședință la Prefectura Capitalei. SURSE: Se ia în discuție varianta carantinării Bucureștiului

Ședință la Prefectura Capitalei. SURSE: Se ia în discuție varianta carantinării Bucureștiului
Foto: pixabay.com

Scenariul instituirii carantinei în București va fi discutat, vineri, într-o ședință care va avea loc la Prefectura Capitalei, începând de la ora 11.00, potrivit Știripesurse.ro.

Varianta carantinării Bucureștiului, discutată, vineri, într-o ședință la Precetura Capitalei

În acest moment, rata incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns, în București, la 4,57 la mia de locuitori.

Potrivit sursei citate, o varinată luată în discuție la ședința de vineri ar fi cea a instituirii carantinei în Capitală începând de duminică noapte.

În prezent, sunt carantinate mai multe localități din apropierea Bucureștiului, printre careOtopeni, Berceni, Brănești,Bragadiru și Chiajna.

Ce spunea prefectul Capitalei în urmă cu câteva zile despre instituirea unor măsuri mai drastice în București

La începutul acestei săptămâni, prefectul Capitalei, Alin Stoica, declara că autoritățile iau în calcul instituirea unor măsuri de conștientizare, în condițiile creșterii numărului cazurilor de infectare cu coronavirus în București. ”Nivelul următor este la 6 la mie, până la momentul respectiv nu avem ce să discutăm ca măsuri suplimentare”, spunea atunci prefectul.

”Nu luăm acum în discuție măsuri mai stricte, ci doar măsuri de conștientizare, prin care populația să fie încurajată să respecte regulile. Conform legii, nivelul următor este la 6 la mie, până la momentul respectiv nu avem ce să discutăm ca măsuri suplimentare. Trebuie să facem totul ca aceste măsuri care sunt acum în vigoare să fie respectate de toată lumea”, spunea Alin Stoica, precizând că nu există intenția de majorare a amenzilor.

”În niciun caz nu vrem ca aceste măsuri să fie considerate unele punitive. Sunt, mai degrabă, unele educative. Intenția nu este să colectăm amenzi de la populație, ci pur și simplu să-i facem să înțeleagă că sunt importante măsurile astea pentru ei”, a mai precizt prefectul Capitalei.

Medicul Emilian Imbri:Bucureștiul mai mult ca sigur se va închide

Pe de altă parte, medicul Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, spunea recent că în mod sigur „Bucureștiul se va închide”.

”Va fi din ce în ce mai rău. Bucureștiul mai mult ca sigur se va închide. Va fi mai rău decât ce a fost. Vor fi pacienți mai mulți și cu simptomatologie mai gravă. Situația nu mai este sub control. Trebuie luate măsuri mult mai stricte, nepopulare. Va fi un tsunami al infectărilor. Nu mai e timp de șovăială”, declara Emilian Imbri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)