Ședință la Palatul Cotroceni pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență: Klaus Iohannis va discuta cu Florin Cîțu, Dan Barna și Cristian Ghinea

Ședință la Palatul Cotroceni pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență: Klaus Iohannis va discuta cu Florin Cîțu, Dan Barna și Cristian Ghinea
Foto: presidency.ro

Preșdintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, o ședință la lucru la Palatul Cotroceni. La discuțiile, care se vor axa pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență, vor participa premierul Florin Cîțu, vicepremierul Dan Barna și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale.

Ședință de lucru la Palatul Cotroceni: Șeful statului va discuta cu reprezentanții Guvernului desprePlanul Național de Redresare și Reziliență

Ședința de la Palatul Cotroceni vine la o zi după ce legea bugetului de stat pe anul 2021 a fost adoptată în Parlament.Au fost 234 de voturi „pentru” şi 170 „împotrivă”. Niciun amendament la proiectul propus de Guvernul Cîțu nu a trecut.Proiectul de lege urmează să ajungă pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

”Prioritățile au fost definite de la început. Am spus că anul acesta continuăm cu investițiile. (…) Anul trecut am introdus un lucru nou și continuăm și anul acesta. Anul trecut, investițiile au fost decontate jumătate de la buget, jumătate din fonduri europene. A fost o premieră, continuîm și anul acesta în aceeași direcție. (…) Încercăm să reducem povara pe bugetul național a cheltuielilor de investiții sau de digitalizare și să rămână pe bugetul național chltuielile curente și așa ne putem permite mai mult”, spunea Florin Cîțu, marți, în legătură cu bugetul pe 2021.

”Este un buget al relansării economice, un buget robust, realist. Estimăm pentru 2021 o creștere economică de calitate, bazată pe un nou maxim istoric al investițiilor, în cuantum de 62 de miliarde.Prin reducerea deficitului cu 2,6% din PIB,intram pe un traiect al ajustării fiscal bugetare în linie cu recomandările Comisiei Europene”, a precizat, la rândul său, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Înainte de ședința de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis va fi prezent, miercuri, la ședința de bilanț pe 2020 a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`