Şedinţă de URGENŢĂ la MAI după scandalul poliţistului-pedofil! Carmen Dan, ULTIMATUM pentru şeful Poliţiei Române

Şedinţă de URGENŢĂ la MAI după scandalul poliţistului-pedofil! Carmen Dan, ULTIMATUM pentru şeful Poliţiei Române

UPDATE 15.00 Ministrul Carmen Dan a decis primele măsuri după scandalul iscat în jurul pedofilului care s-a dovedit a fi agent în cadrul Brigăzii Rutiere.

"Ministrul a cerut şefului Poliţiei Române ca până miercuri să comunice publicului răspunsurile la câteva întrebări:

1. Cât de serioase şi riguroase au fost testările psihologice la care a fost supus acest agent şi când a fost ultima testare psihologică a acestuia.

2. Cum a fost posibil ca nimeni în atâţia ani să nu sesizeze problemele acestui agent

3. Ce calificative profesionale a obţinut poliţistul în ultimii ani

4. Ce propuneri are Poliţia Română pentru evitarea pe viitor a unor astfel de cazuri

MAI nu va discuta despre elementele de anchetă, acestea urmând a fi clarificate de echipa de investigatori.", a declarat purtătoarea de cuvânt a MAI, Monica Dajbog.

Carmen Dan a avut un mesaj dur şi pentru alţi poliţişti care încalcă legea: "Aceia puţini care comit abateri grave sunt identificaţi, prinşi şi excluşi din Poliţie."

"Cazul de astăzi nu trebuie tratat superficial: Nu toată Poliţia este de blamat, însă sistemul trebuie corectat. Nu toţi poliţiştii sunt vinovaţi. Aceia puţini care comit abateri grave sunt identificaţi, prinşi şi excluşi din Poliţie. (…)

Ministrul de Interne a decis ca până ce se va termina această diagnoză de sistem, toţi acei sefi care de-a lungul timpului au ascuns problemele sub preş, ar trebui să facă un pas înapoi. În sedinta de comandă care a avut loc astăzi la MAI ministrul a transmis că Poliţia Română se află în punctul la care trebuie să conştientizeze că această instituţie înseamnă înainte de toate un reper de profesionalism, corectitudine si integritate.

Problemele sistemului nu ţin numai de lipsa de personal, dotare sau de salarii. Genul acesta de situaţii pe care le radiografiem în spaţiul public reflectă o imagine care trebuie urgent schimbată.", a mai declarat Monica Dajbog .

Ședință de urgență la Ministerul de Interne (MAI) după scandalul de amploare declanșat după ce s-a aflat că bărbatul suspectat că a agresat doi copii în Capitală este agent în cadrul Brigăzii Rutiere!

Ministrul Carmen Dan i-a convocat pe toţi secretarii de stat, dar şi şefii structurilor din Poliţie, potrivit stiripesurse.ro.

În acest context, liberalii, prin vocea lui Ovidiu Raețchi, cer schimbarea conducerii MAI.

"Carmen Dan: demisia", a scris Raeţchi pe Facebook.

Polițistul se numește Eugen Stan, este născut în 1971, în Sectorul 6. Este căsătorit, are o fiica de 22 de ani și are studii liceale și profesionale.

În trecut, Eugen Stan a fost agent de Poliție Comunitară, a lucrat la jandarmi, iar acum ocupa funcția de agent în cadrul Poliției Rutiere din Capitală. Bărbatul a fost prins luni dimineaţă, iar potrivit primelor informaţii, acesta şi-ar fi recunoscut faptele. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`