Secretul unui grătar perfect / Toți cei care vor să-și impresioneze apropiații ar trebui să-l știe

Secretul unui grătar perfect / Toți cei care vor să-și impresioneze apropiații ar trebui să-l știe
Sursa foto: Profimedia

Minivacanța de 1 Mai se apropie cu pași repezi, iar românii sunt nerăbdători să sărbătorească făcând un grătar, alături de prieteni și familie. În 2023, însă, grătarul nu mai e de un singur fel, ci există o varietate uriaşă de grătare, accesorii şi ustensile care să ajute în obţinerea micului perfect, potrivit  observatornews.ro.

Care este secretul unui grătar perfect

Cei mai mulţi merg pe varianta clasică a grătarului, cel pe lemne şi cărbuni, o variantă ieftină şi care oferă cărnii o aromă aparte. Pentru cei care locuiesc la apartament şi nu au posibilitatea de a face grătar în aer liber, cea mai bună opţiune este grătarul electric.

„Secretul grătarului perfect e să avem cărbune. Să avem grătarul pe cărbuni pentru că pe cel electric sau la celelalte grătare nu ies la fel de gustoase ce pui pe ele. Îi dă altă aromă şi altă savoare”, Marian Ciotoianu, proprietar terasă.

Grătarul pe gaz, potrivit atât pentru interior, cât şi pentru exterior

„Distribuie în mod egal căldura pe toată suprafaţa grătarului şi o menţine mai mult timp. Aici e cu mult mai bun decât cel electric. La dezavantaje, ar fi faptul că doar arată ca un grătar şi nu are gust de grătar”, spune Iosif Stefanescu, Chef.

Dacă la noi grătarul tradiţional este şi cel mai ieftin, nu la fel stau lucrurile şi în Germania. O pungă mică de coceni se vinde cu 8 euro la supermarket.

Există, însă, tot felul de trenduri în lumea grătarelor. Ghearele de carne pentru pulled pork, coşul de rotiserie şi popcorn pentru grătar sunt doar câteva dintre accesoriile preferate ale grătargiilor.  Seturile de ustensile din inox pentru grătar costă între 80 şi 800 de lei, adaugă sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`