"SECRETUL DIN PĂDURE" al lui Liviu DRAGNEA. DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre COMPLEXUL PRIVAT DE VÂNĂTOARE controlat de șeful PSD (VIDEO, FOTO)

"SECRETUL DIN PĂDURE" al lui Liviu DRAGNEA. DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre COMPLEXUL PRIVAT DE VÂNĂTOARE controlat de șeful PSD (VIDEO, FOTO)
Foto: Rise Project

Liviu Dragnea a vânat de-a lungul timpului proprietăți, animale și putere. Camarazi de arme i-au fost prietenii din facultate și subordonații din PSD.

Jurnaliștii de la Rise Project scriu că prietenii din facultate i-au cumpărat o pădure care a trecut pe la fiul său și s-a întors la gruparea Tel Drum, cu tot cu cerbi și mistreți, iar colegii de partid i-au obținut zeci de mii de hectare de codri și pășuni în Teleorman și Olt.

“Nu i-au oprit nici legea, nici regulile”, scrie Rise Project.

"SECRETUL DIN PĂDURE" al lui Liviu DRAGNEA. Rise Project, DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre COMPLEXUL PRIVAT DE VÂNĂTOARE controlat de șeful PSD

#DIRECT_ONE_7jwax7#

Potrivit sursei citate, o asociație înființată de șeful PSD la sfârșitul anilor ’90 a fost punctul de pornire al unei afaceri cu terenuri de vânătoare întinse pe zeci de mii hectare în două județe. La 20 de ani distanță, Dragnea Valentin este unul dintre principalii beneficiari.

Citește și "DEZVĂLUIREA ANULUI! "Undeva, pe o plajă din Brazilia, niște localnici au învățat câteva cuvinte românești: BUNĂ DIMINEAŢA, LIVIU!" (VIDEO)"

Anul trecut, pădurea transformată în complex privat de vânătoare a fost preluată de la fiul lui Dragnea de către apropiați politici ai șefului PSD. Aceștia gestionează acum fonduri de vânătătoare de zeci de mii de hectare în două județe.

Dragnea a devenit vânător cu acte în regulă în 1996, an în care a intrat și în politică. A primit legitimație de la Asociația Vânătorilor și Pescarilor Teleorman, potrivit Rise Project.

Doi ani mai târziu, în 1998, Dragnea s-a dus la Tribunalul Teleorman, cu pașaportul diplomatic deținut în calitate de prefect al județului și cu 5 milioane de lei (500 RON) a înființat Asociația Vânătorilor și Pescarilor Turris (AVPS Turris), cu sediul la Hotelul Turris, privatizat și preluat ulterior de soția lui, Bombonica Dragnea.

Ședințele vânătorilor se țineau la primăria Turnu Măgurele, iar apoi la sediul Tel Drum.

În 2004, Dragnea a predat asociația de vânătoare prietenilor din tinerețe, printre care Petre Pitiș.

În 2010, Petre Rădan,. Un alt apropiat al șefului PSD, a înființat într-un sediu al Tel Drum, la care lucra, Asociația Proprietarilor de Terenuri Danubius.

“Adică, un aspirator de terenuri pentru asociația de vânătoare înființată de Liviu Dragnea.

Concret, Asociația de Proprietari Danubius 2010 a obținut cu ajutorul a 10 primari PSD- membri și ei în asociație, liste cu numele a circa 12.000 de presupuși proprietari din județ. Teoretic, toți au fost de acord să pună la bătaie terenurile pe care le dețineau. Unul dintre cei 10 primari a fost și Nicolae Mohanu. La acel moment, acesta era edilul orașului Turnu Măgurele din partea PSD. Mohanu este și unul dintre membri fondatori ai asociației de proprietari Danubius dar și al celei de vânătoare, Turris.”, scrie sursa citată.

Astfel, primarii împreună cu noile asociații de proprietari au trecut în dreptul anumitor persoane terenuri mai mari decît aveau în realitate, cu scopul de a spori suprafețele de pășune și pădure, de care aveau nevoie pentru a controla domeniile de vânătoare.

“Acesta este și cazul localnicului Petculescu Pandele. Potrivit unor verificări făcute de prefectură în zonă, la cererea lui Emil Zlate, omul a fost trecut pe listă cu 41 de hectare de teren, deși în realitatea avea doar 24 de hectare.

Poliția și Prefectura au descoperit falsurile din acte, însă procurorii au clasat dosarele”, arată Rise Profect.

În 2015, asociația Turris s-a spart în patru. Toate sunt conectate la Dragnea și au dreptul să vâneze până în 2021 pe suprafața a 7 fonduri de vânătoare în județul Teleorman, dar și pe unul din Olt- județul vecin condus de unul dintre secunzii săi de la PSD, Paul Stănescu.

În total, cele opt fonduri au 79.500 de ha. Pentru ele apropiații săi plătesc aproape 23.000 de euro anual. Contractele expiră în 2021.

Ulterior, Dragnea și oamenii săi au trecut la alt nivel, afaceri pe firme private, ca de exemplu fondul de Vânătoare Beciu și complexul de Vânătoare Zorile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`