Secretele jocului de blackjack

Secretele jocului de blackjack

Când vine vorba de jocuri de cazinou, cu siguranță nu lipsește blackjack, unul dintre cele mai populare jocuri din toate timpurile. Originile Blackjack-ului sunt încă în dezbatere, dar cercetătorii sunt de acord că, cel mai probabil, Blackjack-ul își are originea în cazinourile franceze în jurul anului 1700.

Jocul de cărți ce stă la baza blackjack-ului se numea „Vingt-et-Un”, care se traduce prin „Douăzeci și unu”. Acesta este probabil derivat din jocul de cărți Chemin de Fer, care era popular la acea vreme. Vingt-et-Un a fost practicat la Curtea Regală Franceză în timpul domniei regelui Ludovic al XV-lea.

Pe lângă diferitele versiuni ale Vingt-et-Un, popularitatea jocurilor de cărți s-a extins în America de Nord. Blackjack a ajuns pe țărmul american în secolul al XVIII-lea, cu ajutorul coloniștilor francezi. Jocul nu s-a putut răspândi și dezvolta în Franța în secolul al XIX-lea. Cu toate acestea, în acest timp jocul a evoluat și a câștigat popularitate în America. Jocul avea să fie văzut în New Orleans în 1820 la sălile de jocuri legalizate. Destul de interesant, în această perioadă regulile au fost diferite de Blackjack-ul contemporan pe care îl cunoaștem acum. De exemplu, în forma anterioară de Blackjack, doar dealer-ului i se permitea să se dubleze.

În secolul al XX-lea, jocul 21 a fost redenumit Blackjack. Salile de jocuri și cazinourile aveau nevoie de o modalitate de a promova jocul. Ei au oferit plăți bonus, inclusiv o plată suplimentară dacă jucătorul avea o mână formată din AS de pică și Juvete de pică. Pe măsură ce jocul a devenit mai popular, plățile bonus au devenit mai puțin comune, dar pariorii au continuat să-l practice.

Regulile s-au schimbat și în urma legalizării jocurilor în diferite state. Definite de Nevada Gaming Commision, regulile jocului sunt încă folosite în zilele noastre.

Evident, jocul de blackjack a ajuns extrem de popular în cazinourile europene și inclusiv în România, iar din 1996 acesta se regăsește și pe site-urile cazinourilor online. A ajuns să fie unul dintre cele mai populare jocuri preferate de pariori. Când vine vorba de Blackjack, toată lumea este expertă.

Este adevărat că există o serie de reguli și tips-uri ce pot crește șansele de câștig sau pot optimiza pierderile, dar aparent jocul este simplu de practicat. Scopul este să aveți în mână cărți ce însumează 21 sau cât mai aproape de 21, fără a depăși acest număr, și cu siguranță să fie o mână mai bună față de cea dealerului.

Când vine vorba de blackjack, există și câteva secrete pe care probabil nu le știți. Avantajul casei, acel procentaj de pariuri ale jucătorilor pe care se așteaptă să le păstreze cazinoul, nu este într-adevăr un număr atât de fix așa cum ni s-a spus, dar cu siguranță este cel mai mic din rândul jocurilor de cazinou.

Există mai multe motive pentru care cazinourile nu au o marjă constantă în privința jocului de Blackjack, dar menționăm doar două principale.

Majoritate jucătorilor fac greșeli mari. Puteți citi toate sfaturile de blackjack pe care le găsiți. Puteți memora tabelele care arată când să jucați, ce cărți să jucați, dar adevărul este că este nevoie de multă practică pentru a stăpâni abilitățile de blackjack.

Nu este recomandat să consumați al cool în timp ce jucați pentru că riscați să luați decizii pripite și greșite. Cazinourile terestre atrag prin serviciile gratuite, cum ar fi băutura și mâncare, doar că și acest lucru reprezintă o strategie pentru a-i face pe jucători să petreacă mai mult timp în cazinou, să se lase purtați de val, să consume alcooli și toate acestea duc la decizii rapide, mai mulți bani cheltuiți etc.  Cazinourile știu asta.

Cazinourile au diferite reguli pentru fiecare masă de joc. Dacă ați stabilit o strategie pe un jocul standard de blackjack, atunci mergeți doar pe acesta. Pentru că dacă o să schimbați masa sau tipul de joc, cu siguranță strategia nu va mai funcționa.

Un alt secret din culisele Blackjack ține de amestecatul cărților. Pentru că tot mai mulți jucători foloseau strategia prin care numărau cărțile, cazinourile au decis să introducă CSM-uri menite să amestece cărțile în permanență.

Totodată, mașinile de amestecat cărțile permit dealer-ului să întoarcă mai multe runde pe oră. Cu cât cazinoul servește mai multe runde de joc, cu atât câștigă mai mulți bani.

În acest context, mare atenție la ce masă vă așezați. Dacă sunteți pentru distracție, atunci alegeți o masă unde cărțile sunt amestecate de dealer. Dacă vă așteptați să pierdeți doar puțin, acea pierdere mică se acumulează mai repede la o masă cu tranzacții asistate de CSM.

Multe dintre aceste secrete se aplică și în mediul digital. Puteți practica blackjack și în cazinourile online sau cazinourile live. Fiecare mediu de joc are avantajele și dezavantajele lui.

De exemplu, practicarea jocului de blackjack într-un cazinou clasic îți oferă mai multă flexibilitate în comunicarea cu dealerul și cu ceilalți jucători, poți urmări acțiunile dealerului. Dezavantajul constă în faptul că trebuie să vă deplasați la cazinou sau la sala de jocuri preferată.

Dacă optați pentru a juca blackjack în cadrul unui cazinou online, este important să alegeți versiunea cu care v-ați obișnuit și să aplicați regulile de bază. În cazul acesta unele strategii nu vor funcționa pentru că un joc de blackjack online are în spate un RNG (random number generator) și astfel e greu să numărați cărțile sau să aplicați alte tips-uri. Avantajul constă în faptul că puteți juca Blackjack online din România oricând și de oriunde, fără a vă deplasa spre un cazinou terestru.

Când vine vorba de cazinourile live, aici experiența este mult mai complexă. Puteți practica blackjack cu dealeri reali și puteți trăi experiența dintr-un cazinou clasic, doar că o faceți din confortul propriului cămin. Aveți posibilitatea să urmăriți acțiunea din diferite unghiuri și să aplicați anumite strategii care să vă ajute să vă creșteți șansele de câștig. Este un mod în a combina cazinoul stradal cu cel online.

Puteți practica blackjack chiar și dintr-o aplicație de cazinou, ceea ce vă permite mobilitate, doar cu o conexiune la internet. În prezent, tehnologia si internetul vă permit să practicați jocurile preferate în orice mod doriți: clasic, online, live, app, etc. Important să o faceți responsabil. Sunt jocuri pentru toate gusturile, toate pretențiile și preferințele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său